Pera Palace'tan, meme kanseri kampanyası...

Pera Palace Hotel, Estée Lauder Şirketler Grubu'nun 18 yıldır meme kanserine dikkat çekmek için yürüttüğü Meme Kanseri Bilinçlendirme Kampanyası kapsamında pembe renkle ışıklandırıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Pera Palace'tan, meme kanseri kampanyası...

Estée Lauder Şirketler Grubu'nun tüm dünyada 18 yıldır devam eden "Meme Kanseri Bilinçlendirme Kampanyası" kapsamında, İstanbul'un tarihini ve kültürünü yansıtan en önemli sembol binalardan biri olan Pera Palace Hotel, 5 Ekim akşamı pembe renkle ışıklandırıldı. Aydınlatmanın gerçekleştiği gece düzenenlenen kokteyle pek çok önemli isim, kampanyaya destek olarak ışıklandırma anının heyecanını paylaşmak için katıldı.

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'da Nemizade Tütün Deposu, Küçüksu Kasrı, Adile Sultan Sarayı ve Kızkulesi, dünyada ise Sidney Opera Binası, New York'taki The Empire State Binası, Pisa'daki Pissa Kulesi gibi 200'den fazla anıtın pembe ışıklandırıldığı "Global Anıtları Aydınlatma Projesi", kitlelerin dikkatini bu önemli konuya çekmeye çalışıyor.

Kampanya kapsamında Estée Lauder, Darphin, Clinique, Crema De LAMER, DKNY ve Bobby Brown markaları özel pembe ürünlerinin satışlarından elde edilen gelirin %10'unu Meme Sağlığı Derneği'ne (MEMEDER) bağışladı. Bugüne kadar, Estee Lauder Şirketler'inin markaları, bağış toplama kampanyaları sayesinde 50 Milyon Dolara yakın bağış toplamış.

Kampanyanın diğer önemli bir ayağı ise, yaklaşık 200 üyesi bulunan Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği'nin de kampanyaya destek veriyor. Tüm Türkiye'de Estée Lauder Companies standlarının yanı sıra pek çok eczacı ve eczane çalışanının da yakasında pembe kurdele ile insanlara erken teşhisin önemini hatırlattığı görülüyor. Bugüne kadar Türkiye'de 150.000 adet pembe kurdele ve bilgilendirici materyal dağıtılarak konunun dilden dile yayılması sağlanmış.

Ayrıca bu yıl Pera Palace Hotel ekibi de, ekim ayı boyunca, kampanyanın sembolü olan "pembe kurdele"yi yakalarında taşıyacaklar. Estée Lauder Türkiye Genel Müdürü Ahmet Ramiz ve Pera Palace Hotel Genel Müdürü Pınar Kartal Timer, İstanbul tarihinde tartışılmaz bir yeri Pera Palace Hotel'in tüm dünyada gerçekleştirilen böylesine büyük bir bilinçlendirme kampanyasına katılmasının önemine değindiler. Gecede Memeder Kurucu üyesi Prof Dr. Vahit Özmen meme kanserine karşı savaşın önemi ve kampanyayla ilgili bir konuşma yaparak davetlileri konuyla ilgili desteğe davet etti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.