Pegas'ın bu yıl Türkiye'ye getireceği turist sayısında iddialı artış

Pegas Touristik tarafından her yıl düzenlenen Turkey Workshop 2023, Moskova’daki Marriott Royal Avrora otelde gerçekleşti. Etkinlikte, şirketin Türkiye'ye yönelik hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

02/02/2023 13:22
Pegas'ın bu yıl Türkiye'ye getireceği turist sayısında iddialı artış

Rusya Tur Operatörleri Birliği ATOR’da yer alan habere göre, Pegas Touristik yetkilileri, Türkiye’ye gerçekleştirilen erken rezervasyonlardan memnun olduklarını, satışların hareketli bir şekilde devam ettiğini açıkladılar.

Geçen yılın aynı dönemiyle kıyaslandığında yüzde 50 daha fazla başvuru alındığını belirten yetkililer, “2022’de turistler, fiyatların yaz aylarına doğru hızla arttığını bundan dolayı da erken rezervasyondaki uygun indirim ve kampanyalardan faydalanmanın ne kadar önemli olduğunu fark ettiler. Bu sebeple de erken rezervasyonlara yoğun ilgi gösterdiler” ifadelerinde bulundu.

Enflasyon ve artan yaşam maliyetleriyle orantılı olarak yükselen fiyatlara rağmen Türkiye’ye olan ilginin azalmadığı da eklendi. Pegas Touristik'in 2023 yaz sezonunda Türkiye ile ilgili hedeflerinin de konuşulduğu etkinlikte, ana hedef bir önceki yıla oranla yüzde 30-50 arasında daha fazla turist çekmek. Şu an da gelen rezervasyonlara bakıldığında bu hedefin gerçekleşmesi şirket tarafından mümkün görünüyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.