Paris ve 8 büyük ilde gece sokağa çıkma yasağı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, başkent Paris ile birlikte 8 büyük kentte cumartesi gününden itibaren akşam 21:00 ile sabah 06:00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etti.

14/10/2020 22:33
Paris ve 8 büyük ilde gece sokağa çıkma yasağı

Alınan son kararla birlikte başkent Paris, Lille, Grenoble, Lyon, Marsilya, Montpellier, Rouen, Toulouse ve Saint-Etienne'de gece saatlerinde sokağa çıkılamayacak. Yasak en az dört hafta boyunca yürürlükte kalacak ve tekrar uzatılabilecek.

Cumhurbaşkanı Macron, yasaktan etkilenecek işletmelere ekonomik destek vereceklerini duyurdu. Euronews'te yer alan habere göre Fransız Cumhurbaşkanı ayrıca, imkanı olan şirketlerde haftada 2 veya 3 gün evden çalışılması gerektiğini savundu. Macron, Covid-19 hastalığının 2021 yazına hayatımızda bulunacağını söyledi.

Ülkede 33 bin kişi salgın nedeniyle can verdi

Ülkede Covid-19 salgını tekrar artmaya başlarken, hastanede tedavi görenlerin sayısı 25 Haziran'dan sonra ilk kez 9 bini geçti.

Çarşamba günü itibariyle 5 bin yoğun bakım yatak kapasitesi olan Fransa'da bin 539 ağır hasta bulunuyor. 798 bin Covid-19 vakasının tespit edildiği ülkede 33 bin kişi salgın nedeniyle can verdi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.