Paris'te Sonbahar...

Sevgili Turizm Aktüel Okurları, daha önceki yazımda; gezip göreceğim ilginç ülkeleri ve yerleri yazıp, sizlerle buluşturmak isteğimi ifade etmiştim.

Alpaslan Arik Alpaslan Arik 31/12/2019 23:40
Paris'te Sonbahar...

Alpaslan Arik

28 Ekim 2017 - 30 Ekim  2017 tarihleri arasında yapmış olduğumuz Paris’ de  Sonbahar turu nedeniyle, gözlemlerimi, duygularımı, görselleri paylaşmak istedim. Paris; her mevsim ayrı güzel, ancak sonbaharda Paris  daha bir güzel. Ağaçların sonbahar rengini almış olması, havanın yürüyerek keşif için imkan sağlaması ve Sen Nehri ile etrafını süsleyen müze, saray ve tarihi yapıların sonbahar ile kendisini daha görünür kılması ayrı bir cazibe ve gezi keyfi oluşturmaktadır.

İstanbul-Paris arası uçak yolculuğu yaklaşık 2 saat 45 dakikadır. 28 Ekim 2017 Sabah 11,25 de Paris CDG Havalimanına vardık. Erken varmanın ve şehir merkezine yakın Gar de Lyon yakınında olan otelimizin avantajını kullanarak şehri yürüyerek dolaştık.

Önce Gar de Lyon’u, Bastille Meydanını, Bastille Opera Binası ve çevresini gezdik. 1832'de Victor Hugo, karisi ve dört çocuğu ile   kaldığı Places des Vosges'de bulunan otel, park ve bahçeyi gezdik. Places des Vosges  yakınında bulunan ve 5 yıl önce çok yağmurlu bir havada mola verdiğimiz ve tadı damağımızda kalan Soğan Çorbasını L’Escurial Restaurant Gourmand Erguy da içtikten sonra yürüyerek keşfe devam ettik.

Notre Dame Katedrali’nde yapılan töreni izledik. Tören sonrası Saint-Germain Bulvarında bulunan Cafe de Flore de çay- kahve molasının ardından akşam yemeğinden sonra konakladığımız otele dönüş yaptık.

İkinci gün (29.10.2017) için programımız; Versailles Sarayı olmasına rağmen  havanın soğuk ve yağmur olması bizi şehir içi  turuna devam etmeye mecbur bıraktı. Bu mecburiyeti keyifli bir geziye dönüştürmek de mümkündü tabi. Önce Palais Garnier (Opera Garnier) ve sonrasında Galeries Lafayette  gezisini takiben Café de la Paix de Kahve molası keyifli bir zaman geçirmek demekti.

Öğleden sonra Champs-Elysees Caddesi, Zafer Takı (Arc De Triomphe) gezisinden sonra, Eyfel Kulesi ziyaretini takiben hemen Sen Nehri kıyısında bulunan tur teknesi  ile bir saat Sen Nehri turu yaptık.

Nehir tekne turunda ;dışarıdan ve nehir içinden ,ışıklandırılmış hali ile: Eyfel Kulesi, Louvre Müzesi, Orsay Müzesi, Notre Dame Katedrali, Grand Palais gibi görkemli yapıları seyretmek doyumsuz keyife dönüştü.

Eyfel Kulesi yakınında nehir turunu bitirdik. Akşam yemeği için elektrikli bisikletle Eyfel Kulesinden Champs-Elysees Caddesi ne keyifli bir seyahat, Léon de Bruxelles Champs-Elysees de akşam yemeği ile günü tamamladık.

Üçüncü gün (30.10.2017) için programımız; Gar de Lyon Tren İstasyonu keşif ve gezisi ile, CDG Havalimanına transfer ve yurda dönüş ile seyahatimizi tamamlamış olduk.

Paris; kısa süreli zaman ayrılarak gezilecek bir yer değil. Çok defa gitmiş olmama rağmen her defasında ayrı tat verdiği gibi tekrar tekrar gezemediğim, ancak sürekli bir davet halinde olan; Louvre Müzesi, Versailles Sarayı, Montmartre Tepesi, Sacré-Cœur Bazilikası, Grand Palais, Paris Yeraltı Mezarları gibi yerlerin her birini detaylı gezmek için  yarımşar gün, Disneyland Paris için tam gün  ayırmak gerekir. Paris; gastronomisi, eğlence ve sair görselliği  yanında tam bir müzeler kentidir.

Müze ve bilet ile gezilecek yerler için, önceden bilet sağlanması (özellikle internet üzerinden) zaman kaybınızı önleyecektir.

Paris şehir içi ulaşımı; metro, tramvay, otobüs, taksi ile mümkündür. Toplu taşıma bilet ücretleri değişkenlik göstermektedir. Fiyatları İstanbul ile kıyaslandığında çok fazla pahalı değildir.

Toplu taşımadan yararlanmak için günlük sınırsız bilet sağlamanız da mümkündür. Taksi ile havalimanları arası ulaşım fiks hale getirilmiş, CDG havalimanı-Şehir Merkezi: 50 Euro, Orly Havalimanı-Şehir Merkezi: 30 Euro.

DÜZELTME: Bir önceki (Kenya’da Safari) yazımın sonunda Sayın SAMET BİLGEN (Türk Rehber)‘in soy ismi sehven BİGEN olarak yazılmıştır. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.