Pamukkale olayına, bakan el koydu...
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, işletmesinin Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)'ne devredilmesiyle Pamukkale’nin Denizli’den taşınmadığını, oradan elde edilen gelirleri fazlasıyla alacaklarını söyledi.

Zeybekci, Denizli Belediyesi tarafından restore edilen Balcı Evi Zeynep Karaaslan Folklorik Bez Bebek Müzesi'nin açılışına katıldı. Açılış kurdelesini keserek bez bebekleri inceleyen Zeybekci, gazetecilerin soruları üzerine Pamukkale'nin devredilmesini de değerlendirdi.
Bakan Zeybekci, “Pamukkale orada duruyor. Sadece işletmesiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de yaptığı tekdüze uygulaması var. Sadece Pamukkale ve Denizli’yle ilgili bir şey değil. Biz Denizli’nin farklılaştırılmasını istedik, bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Şu anki haliyle tabii ki devredildi. 'Pamukkale Denizli'den gitti, Denizlilere kapatıldı, Denizli’nin değil artık' diye algılanıp yorumlanması, bunun başka anlamlara taşınması pek normal değil.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: