Pamukkale'de boğulan annesi için adalet arıyor

Geçen yıl haziran ayında UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale ören yerindeki antik havuzda boğularak hayatını kaybeden Brezilyalı turist Jandira Maria de Souza’nın dosyası takipsizlikle sonuçlandı.

14/08/2019 13:00
Pamukkale'de boğulan annesi için adalet arıyor

Souza’nın Hacettepe Üniversitesi’nde doktora yapan kızı Rosemeire Marıa De Souza annesinin ölümünde ihmal olduğunu iddia ederek Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) başvurdu.

AYM başvuru dilekçesinde uyarı levhalarının eksik olduğunu belirten Souza, “Söz konusu havuzu gören birçok kamera olmasına karşın savcılık tek bir kamera görüntüsüyle karara varmıştır” dedi. Avukatı ise, “Çok ciddi eksiklikler olmasına rağmen ne yazık ki hukuken çok yanlış bir karar verildi” ifadelerini kullandı.

‘Görüntülerde oynama yapılmış’

Cumhuriyet'te yer alan habebe göre, dilekçede annesi ile birçok tursitlik yerleri gezdiğini belirten Souza son olarak çeşitli reklamlarda haberdar oldukları Pamukkale Hierapolis Antik Havuzu’na gittiklerini söyledi. Souza hem sağlık hem de tatil amaçlı olarak görmeye gittiklerini belirterek, “15 Haziran 2018 tarihinde tesislerdeki uyarı levhalarının eksikliği ve gerekli önlemlerin alınmamış olması nedeniyle teyzem boğulma tehlikesi atlatmış ancak aynı vakada annem Jandıra Maria De Souza boğularak vefat etmiştir.

Tesis görevlilerinin görevlerini ihmal etmeleri, hakkıyla üzerlerine düşen görevleri yerine getirmemeleri üzerine Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikâyette bulundum. Tesislerde soruşturma dosyasına sunulan olayı uzaktan gösteren kameraya ait olup hem de görüntüler üzerinde oynama yapılmıştır. Yani savcılığa yollanan görüntüler kesik kesiktir” dedi.

Görüntülerin tamamının incelenmesi gerekir 

Souza şöyle devam etti: “Olayı tam olarak aydınlığa kavuşturabilmek için görüntülerin tamamının incelenmesi gerekirken her ne kadar defaetle belirtmiş olsak da savclık taleplerimizi yok saymış ve eksik incelemeyle takipsizlik kararı vermiştir.

Bu nedenle olağan kanun yolları tükenmiş yüce mahkemenize başvurma zorunluluğumuz hasıl olmuştur.” Souza’nın avukatı ise, “Çok ciddi eksiklikler olmasına rağmen ne yazık ki hukuken çok yanlış bir karar verildi.” 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.