Palandöken’e Erciyes modeli
Kayseri Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan Erciyes AŞ modeli, Palandöken’de de uygulanacak.

Erzurum, son yıllarda büyük bir dönüşüm sürecinde. Kent, son dönemde turizm ve spor alanındaki yatırımlarla öne çıktı. Özellikle 2011’deki Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları ile sportif geleceğine önemli bir yatırım alan Erzurum, kış turizmi için yeni yatırımlara hazırlanıyor. Şehir bu dönüşümü yaşarken, Palandöken
ve Konaklı içinmilat olarak görülen yeni bir uygulama için de harekete geçildi.Özelleştirme İdaresi tarafından özelleştirilmesine karar verilen Palandöken ve Konaklı kayak merkezleri, bürokratik işlemlerin tamamlanmasıyla Erzurum Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve en kısa sürede devrin gerçekleşmesini beklediklerini Bu uygulamanın öncüsü Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Erciyes AŞ. Yakın zamanda Ekonomist’te yayınladığımız haberden hatırlayacağınız gibi, Erciyes AŞ bünyesinde 300 milyon Euro’luk proje başlatıldı ve yarısı tamamlandı. Şimdi benzer gelişme Palandöken’de de bekleniyor. Palandöken yatırımcıları, belediyenin öne çıkacağı gelişmeyi destekliyor. Bölgenin önemli yatırımcılarından Xanadu Snow White Yönetim Kurulu Başkanı Can Dikmen, dağın tek çatı altında birleşmesiyle birlikte yeni otel yatırımlarının da hız kazanacağı görüşünde. Dikmen, uygulamanın yatırımları artırmasının yanı sıra özellikle yurtdışındaki tanıtımlarda da önemli güçbirliğine yol açacağını söylüyor.
YATAK SAYISI ARTACAK
Kış turizminde Uludağ, Kartalkaya ve Erciyes ile birlikte Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olan Palandöken’de bugün 2 bin 500 yatak kapasiteli beş otel ve 25 bin kişi/saat kapasiteli mekanik tesisler faaliyet gösteriyor. Yapılan yatırımlar ve organizasyonlardaki değişikliklerin de etkisiyle birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hedeflerine göre, Palandöken’deki yatak kapasitesi 8 bin 850’ye çıkarılacak. Can Dikmen, son dönemde Rusya’daki kriz nedeniyle buradan gelen turist sayısının azaldığını, Rusların yerini Polonyalıların aldığını söylüyor. (Ekonomist)
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: