Paket turla rekor geldi

Acenteler vasıtasıyla Antalya’ya gelip en az 7 gün konaklama yapan turist sayısı yılın ilk 4 ayında 1 milyon 257 bin kişiye ulaştı. Geçen yıla oranla artış ise yüzde 28 oldu.

11/05/2019 15:24
Paket turla rekor geldi

Yeni turizm sezonuna hızlı giriş yapan Antalya’da paket tur sevinci yaşanıyor. Acenteler vasıtasıyla Antalya’ya gelip en az 7 gün konaklama yapan turist sayısı, 2018 yılının ilk dört ayına kıyasla yüzde 28 arttı.

Yükselişe en büyük desteği yüzde 172 artışla Adriyatik ülkeleri verirken, yüzde 109 artışla Fransa, yüzde 160 artışla Polonya dikkat çekti. Listenin ilk 3 sırasında ise Almanya, Rusya, İngiltere yer aldı.

ALMANLAR ÖNDE

Almanya’dan paket turla Antalya’ya gelen turist sayısı 440 bin olarak kayıtlara geçti. Yine ilk 4 ayda Avrupa’dan gelen turist sayısı yüzde 33, Rusya’dan gelen turist sayısı ise yüzde 39 artış gösterdi.

AVRUPA YÜKSELİŞTE

Nisan ayı verilerinde ise 840 bin paket tur ziyaretçisi Antalya’yı tercih etti. 2017 yılında bu rakam 461 bin, 2018 yılında ise 610 bin olarak kayıtlara geçmişti. Nisan ayında Avrupa’dan gelen turist sayısı yüzde 44, Rusya’dan gelen turist sayısı yüzde 34 arttı.

MOTİVASYONUMUZ ARTTI

Paket tur satışlarını Hürriyet’e yorumlayan Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Gurubu Başkanı Recep Yavuz, “Turizm sektöründen gelen olumlu haberler motivasyonumuzu arttırıyor. Emin adımlarla ileriye doğru tırmanan Türk turizmi, diğer sektörleri de olumlu yönde etkiliyor” dedi.

VERİLER DOĞRU OKUNMALI

Yavuz, şöyle devam etti: “Sektörümüz sezon öncesi belirlenen hedeflere ulaşabilecek gibi duruyor. Bu tespiti yapmamızda yılın ilk 4 ayı içinde aldığımız veriler çok önemliydi. Yaz dönemi zaten sorunsuz geçiyor ancak sezon önü ve arkası asıl skorumuzu tayin ediyor. Bu açıdan ilk 4 ay ile son iki ayın seyri hepimiz için sevindirici.”

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.