Oya Narin: 105 Milyar Dolar turizm gelirine ulaşabiliriz

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) tarafından düzenlenen Turizm Yatırım Forumu’nun üçüncüsü (Tourism Investment Forum – TIF) bugün Hotel Raffles İstanbul’da başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TTYD Başkanı Oya Narin, Türkiye turizminin büyük bir gelişme yaşandığını söyledi.

29/11/2023 12:28
Oya Narin: 105 Milyar Dolar turizm gelirine ulaşabiliriz

TTYD Başkanı Oya Narin yaptığı konuşmada, “Sektörümüz ekonomik faaliyetin ana itici gücü haline geliyor. Turizm yatırımlarının artması konusunda 2019 yılında bir rapor hazırladık. Fakat gelişen trendler ve yaşanan olaylar nedeniyle raporumuz güncelleme ihtiyacı çıktı. 90-95 milyar dolar gelir seviyesine ulaşabileceğimiz görüyoruz. Daha iddialı olabileceğimizi görüyoruz. 2035 yılında 105 milyar dolar turizm gelirini ekonomik modellerde görebiliyoruz. Turizm sektörü için yeni hedeflerle yola çıkmalıyız. Ayrıca sektörel hedefleri tutturmuş tek sektör olmanın gurunu yaşıyoruz. 120 milyar dolarlık yatırıma imza attık. 60 milyar dolarlık yatırımda imzamız var. Bundan daha fazlasını yapmaya kararlıyız” dedi.

Rekabet gücümüzü yüksek tutmamız gerekiyor

2022 sonunda 5 yıldızlı tesis başına ortalama yatak sayısında İspanya, Yunanistan, Fransa ve Mısır’dan çok daha fazla sayıya sahip olduğumuzu belirten Narin " Bu tesislerimizi geliştirmemiz lazım. rekabet gücümüzü yüksek tutmamız gerekiyor. Çok değerli yatırımlara da fırsat sunuyor. Rezidans turizmi pandemi ve uzaktan çalışma prensiplerinin oluşmasıyla gayrimenkul dinamikleri ve turistik kiralama yaklaşımı değişti. Son dönemde turistik kiralama konusu ülkemizde çok tartışılmıştı. Bakanlığımız da bununla ilgili girişimlerini ortaya koymuştur. Bugüne kadar turizm sektöründe büyüme Antalya ve Ege olarak gelişti ve gelişmeye devam etti. Karadeniz Bölgesi, termal turizm gibi yeni bölgelerin gelişmesini çok önemli buluyoruz. Anadolu’yu sağlık wellness turizmi üzerinden geliştirmeli yatırımları artırmalıyız” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.