‘Ovaya Bakan Adam’ kayası turizme kazandırılacak

Kızılağaç beldesi Ahcar Yaylası kırsalında, insan kafası şeklindeki ‘Ovaya Bakan Adam’ kayası ile sincap, kaplumbağa, aslan şeklindeki kayaların turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

23/09/2021 11:43
‘Ovaya Bakan Adam’ kayası turizme kazandırılacak

Muş’un Kızılağaç beldesi Ahcar Yaylası kırsalında, doğal yollarla oluşan kayalar insan kafası, sincap, aslan ve kaplumbağa şekilleri ile dikkat çekiyor. Bölge halkı tarafından ‘Ovaya Bakan Adam’ ismi verilen insan kafasına benzeyen kaya ile ilgili çalışma başlatıldı.

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Afet Yönetim Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İskender Dölek, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) üyesi ve turizmci Necat Kül, Kızılağaç Belde Belediyesi Proje Koordinatörü Şervan Ulaş ile teknik heyet, kayanın bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Bölgede turistik faaliyetlerin yapılabilmesi için teknik bilgiler görüşüldü. Ayrıca, kayaya ulaşımın sağlanabilmesi noktasında yol açılması, tabela ve işaretlerin konulması gibi konular ele alındı.

NUH TUFANI'NDA TAŞLAŞTIKLARINA İNANILIYOR

Bölge halkı tarafından Nuh Tufanı'nda gemiye ulaşamayan canlılara ait kalıntılar olduğuna inanılan kayaların turizme kazandırılması için çalışmalar yaptıklarını anlatan Dr. Öğretim Üyesi İskender Dölek, şu sözleri kaydetti:

“Ovaya Bakan Adam ismini verdiğimiz bu anıt kayanın yakınında yer alan kaplumbağa kaya, aslan kaya ve sincap kaya, yörede bazı hikayelerle ilginç özelliklere sahip olduğu ifade edilen yapılardır. Bölgede yaşayan insanlar, bunların Nuh Tufanı'nda gemiye binemeyip, taşlaşan canlıların kalıntıları olduğunu düşünmektedir. 

Buradaki yol güzergâhlarını belirlemeye, yol güzergahları boyunca insanların görebileceği anıt kayaları tespit etmeye çalışıyoruz. Hem efsaneleriyle hem oluşum özellikleriyle birlikte bölge ve ülke turizmi için önemli bir değer olabileceğini düşünüyoruz." (DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.