Otoyolda "Son an" paniği...

İstanbul'dan İzmir’e gitmek üzere yola çıkan bir yolcu otobüsündeki iki yolcunun seyahatten son anda vazgeçmesi, 'Bomba mı var' paniğine neden oldu.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Otoyolda "Son an" paniği...

Diğer yolcuların başvurusu üzerine araç Gebze Eskihisar’da bomba aramasından geçirildi. Herhangi bir patlayıcı bulunmayan otobüs feribota alınarak yoluna devam etti. Dün sabah İstanbul’dan hareket eden Mustafa Gürpınar yönetimindeki 10 VT 660 plakalı otobüsten, Ataköy yakınlarında biletli iki yolcu "Gitmekten vazgeçtik" diyerek araçtan indi. Otobüs, Boğaz Köprüsünü de geçip Gebze yakınlarına geldiğinde, 2 kişinin yolculuktan vazgeçmesinden kuşkulanan diğer yolcular araca bomba konmuş olabileceğini öne sürerek paniğe kapılıdı. Bunun üzerine 155 polis imdat hattı aranarak yardım istendi.

Otobüs Gebze Eskihisar Feribot İskelesi yakınında emniyet şeridine çekilerek jandarma ve polis ekipleri tarafından kordon altına alındı. Sinyal karıştırıcı jammer cihazı da devreye sokularak tüm cep telefonlarının iletişimi kesildi.

Yolcular kimlik kontrolünden geçirilirken, geçici olarak cep telefonları da alındı. Arama ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’nden sevk edilen bomba imha uzmanları da Eskihisar’a geldi. Burada 1 saat süre ile otobüsün her yeri arandı. Aramalarda köpekler de kullanıldı. Aramalarda patlayıcıya rastlanmadı. Otobüs 2 saatlik gecikme ardından feribota alınarak yoluna devam etti. (DHA)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.