OTI, en büyük 50 Türk şirketi arasında...

OTI Holding, “20 grubun yurt dışı cirosu” sıralamasında 6’ıncı sırada yer aldı. OTI Holding, tur operatörlüğü, yer hizmetleri, seyahat acenteliği, konaklama, güvenlik ve havacılık ana alanlarında faaliyet gösteriyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
OTI, en büyük 50 Türk şirketi arasında...

OTI Holding ve iştirakleri, iş dünyasının saygın yayın organı Capital Dergisi'nin, Türkiye'nin yurt dışında faaliyet gösteren en büyük firmalarını belirlemek amacıyla hazırladığı ‘Global 50 Türk Şirketi’ listesinde iştirakleri ile yer aldı.

Tur operatörlüğü, yer hizmetleri, seyahat acenteliği, konaklama, güvenlik ve havacılık ana alanlarında faaliyet gösteren OTI Holding; Capital Dergisi’nin son 5 yıldır hazırladığı ‘Global 50 Türk Şirketi’ listesinde iştirakleri, Coral Travel, Sunmar, Coral Travel Ukrayna ve Wezyr Holidays ile yer aldı. Coral Travel’ın 5’inci, Sunmar Tour’un 24’üncü, Coral Travel Ukrayna’nın 39’uncu ve Wezyr Holidays’in 40’ıncı sırada yer aldığı sıralamada OTI Holding, 20 grubun yurt dışı cirolarının paylaşıldığı listede 1 milyon 250 binlik cirosuyla 5înci sırada yer aldı.

‘OTI Holding olarak ulusal platformunda Türkiye’yi temsil ediyoruz’...

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Bektaş şöyle konuştu:

“İş dünyasının saygın yayın organı Capital Dergisi’nin ‘Global 50 Türk Şirketi’ listesinde iştiraklerimiz ile yer alıyoruz. Marka olmak uzun bir süreç. Tabii ki bu günlere kolay gelmedik ve bu süreçte birçok stratejik karara imza attık. Bu kararlar içerisinde bizleri en çok zorlayanı ise kuşkusuz 1994 yılında Rusya’da şirket kurma kararı oldu.

Bugün bu araştırma da gösteriyor ki, Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya’da faaliyetlerde bulunduğumuz Coral Travel, Rusya’da faaliyette bulunduğumuz Sunmar Tour, Ukrayna’da faaliyetlerine devam eden Coral Travel Ukrayna ve Polonya’da faaliyette bulunan Wezyr Holidays ile global turizm platformunda Türkiye’yi başarıyla temsil ediyoruz. OTI Holding olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu önemli sonuç,  çok planlı bir çalışmanın ürünü. OTI iştirakleri Türkiye’nin en büyük şirketleri sıralamalarında üst sıralarda yer alıyor.”
 
2012’de kuruluşunun 20.yılını kutlayan OTI Holding, Türkiye’de aralarında Odeon Turizm İşletmeciliği’nin de yer aldığı aynı ortaklık yapısına sahip 6 şirket ve Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Polonya, Mısır ve Tayland’da faaliyet gösteren 9 iştiraki ile turizm sektöründe global bir lider şirketler grubu olma yolunda ilerliyor. OTI Holding, 2011 yılında toplamda 1 milyon 380 bin turiste hizmet verdi. 2012 yılında ise bu rakamın 1 milyon 900 bine ulaşması bekleniyor.
 
OTI Holding Hakkında:
 
OTI Holding; çatısı altında yer hizmetleri, tur operatörlüğü, seyahat acenteliği, otelcilik, havacılık ve güvenlik ana alanlarında faaliyet gösteren 15 iştiraki ve 3 bine yakın profesyonel çalışanıyla 24 ülkede, 5 kıtada turizme hizmet vermektedir. OTI Holding, özellikle Antalya bölgesindeki yatırımları ile Rusya yanı sıra Polonya ve diğer BDT ülkeleri başta olmak üzere Türkiye’ye ve diğer destinasyonlara getirdiği turistleri OTI kalitesi ve güveniyle ağırlamaktadır.
 
İştirakleri arasında yer alan Coral Travel’ın Capital Dergisi tarafından gerçekleştirilen ‘Yurt dışındaki en büyük 50 Türk şirketi’ araştırmasında 5’inci, Coral Travel Ukrayna’nın 40’ıncı sırada yer aldığı OTI Holding,  sektöre adım attığı 1992 yılından bu yana yenilikçi vizyonu ve kalite anlayışı ile turizme yatırım yapmaktadır. Avrupa Birliği tarafından belirlenen turizm sektörü standartlarına uyumlu turizm ürünleri oluşturmayı ve bu ürünleri daha da geliştirmeyi amaçlayan OTI Holding, bu sene 20’inci yılını kutluyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.