Otellerin maliyetlerinde rekor artış
TÜİK verilerine göre, TÜFE’deki değişim 2023 yılı Ekim ayında aylık % 3,43, yıllık da % 61,36 oldu. Bu ayda fiyatlar 12 aylık ortalamalara göre % 54,26 arttı. Otellerde yıllık maliyet artışları da % 84 olarak gerçeklaşti.

Turizm Databank’ın TÜİK verilerinden yaptığı derlemeye göre, enflasyon 2023 ekim ayında aylık % 3,43, yıllık da % 61,36 oldu. Bu ayda fiyatlar 12 aylık ortalamalara göre % 54,26 arttı. Otellerde yıllık maliyet artışları da % 84 olarak gerçeklaşti.
TÜİK’e göre, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise % 94,12 ile lokanta ve oteller oldu. Onu, sağlık, eğitim ve gıda-içecekler izledi.
En yüksek artış meyve sebzede ve ette
TÜİK verilerinden hareketle yapılan tahmine göre, otellerde F&B maliyetleri yıllık % 84,28’e yükseldi. F&B+Enerji maliyetleri de % 55 yükseldi. Artış, F&B+Enerji+parsonelde de % 70’i geçti. En yüksek artış ise % 117 ile meyve sebzede ve % 106 ile et grubunda gerçekleşti.
Önemli haberleri kaçırma!
E-posta bültenine abone ol: