Otellerin kabusu balık çiftlikleri koylardan çıkarılıyor

Turizm sektörünün şikayetçi olduğu balık çiftlikleri, turizmin ve aktif kent yaşamının olduğu koylardan çıkıyor.

28/11/2021 22:15
Otellerin kabusu balık çiftlikleri koylardan çıkarılıyor

Turizm tesislerinin yakınındaki balıkların strese girdiğine dikkat çeken uzmanlar, böylece turizmcilerin de, balıkların da rahatlayacağını belirtiyor. Turizm sektörünün şikayetçi olduğu balık çiftlikleri, turizmin ve aktif kent yaşamının olduğu koylardan çıkıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Mustafa Atalay, balık çiftliklerinin koylardan çıkarılmaya başlandığını açıklayarak, turizm sektörü ve kıyılardaki yerleşim birimlerini rahatlattı.

25 tesis üç koydan çıkarıldı

Atalay balık üretim çiftliklerinin kıyıya 1.1 kilometreden daha yakın olamayacağına dikkat çeken Bakan Atalay, Milliyet'ten Önder Yılmaz imzalı habere göre, şöyle konuştu: 

“Alabalık ve somon da dâhil. Son yıllarda verdiğimiz izinlerin hiçbiri 2 kilometreden daha yakında değil. Karadeniz’de de yeni somon çiftlikleri belki 3 kilometre, 4 kilometre açığa veriliyor” dedi. Üretim çiftliklerinin koylardan çıkmakta olduklarını belirten Atalay, “Mesela, Bodrum tarafında 25 tesis, 3 koydan çıkarıldı.  Turizmden veya kalabalık bölgelerden ne kadar uzaklaşırlarsa balık çiftliği üreticileri de o kadar memnun oluyorlar.” 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.