Otellerin fiyat düşürmesi hizmet kalitesinden ödün vermektir

Hilton Bodrum Türkbükü Resort & Spa Genel Müdürü Zafer Tangil, turizmde yaşanan kaos ve kriz nedeniyle birçok otel fiyatını düşürmeye başladığına dikkati çekip bunun büyük tehlike olduğunu söyledi.

31/12/2019 23:40
Otellerin fiyat düşürmesi hizmet kalitesinden ödün vermektir

Bodrum'da protokol ve şehit ailelerine iftar yemeği veren Hilton Bodrum Türkbükü Resort & Spa Genel Müdürü Zafer Tangil, turizmde yaşanan kaos ve kriz nedeniyle birçok otel fiyatını düşürmeye başladığına dikkati çekip bunun büyük tehlike olduğunu söyledi. Tangil, "Fiyatı düşürmek, yiyecek içecek başta olmak üzere hizmet kalitesinden ödün vermektir, bu yaşanan krizdende kötüdür" dedi.

"Turizmde yaşanan şu andaki durumunu geçen sene de konuşmuştuk" diyen Tangil, "Çünkü geçen sene de sıkıntılarımız vardı. Çok şükür 2015 yılını bir şekilde atlattık. Fakat 2016 yılı biraz daha farklı oldu. Rusya'yla ve terörle ilgili sıkıntılarımız geçen seneye göre arttı. Tabi terörle ilgili yaşadığımız sıkıntı diğer ülkeler için de olumsuz bir durum yarattı. Bir çok ülke vatandaşlarına, 'Gitmeyin', 'Dikkatli olun' gibi çağrılarda bulundu.

Tabiki bu dünyadaki politik bir bakış durumu ve çok yanlış bir bakış açısı. Bana göre bir sınavdan geçiyoruz. Ülkemizdeki sıkıntıları göz ardı etmeden çalıştık ve Nisan ayının başından itibaren, otelimize, Bodrum'a ve ülkemize bir ekonomi yaratmaya çalıştık. Nisan ayında başladığımız kongre turizmini Mayıs ayında bir üst seviyeye taşıyarak önemli bir ekonomik girdi yarattık. Haziran ayına ramazanın denk gelmesi biraz durgunluk yarattı. Ancak, bayram tatilinin dokuz güne çıkmasının iç turizm açısından bizler için olumlu etki yaratacağına inanıyorum" dedi.

Eğer ülkemizde bundan sonra üst düzeyde bir sıkıntı olmaz ise geri kalan üç ayı, bayramla beraber kongre turizmini de atlamadan iyi bir şekilde geçireceklerine inandığını vurgulayan Tangil, "Hükümetin öncesinde karar almış olduğu dokuz maddelik bir turizm eylem planı vardı, en son aldığı kararlarla da biz turizmcileri rahatlatacak adımlar atmış oldu. Eğer hesaplarımızı doğru yaparsak bundan istifade eder ve bu sınavı geçmiş oluruz" dedi.

FİYATLARI İNDİRMEK ÇARE DEĞİL

Tangil, yaşanan kriz nedeniyle bazı bölgelerde otellerin fiyat indirimine gittiğini belirterek, bunun çare olmadığını kaydetti. Tangil, "Fiyatları indirmek demek kaliteden, servisten, yemekten ödün vermeniz demek. Bu işlerin bir maliyeti var bunu tutturmanız lazım. Bizim gibi uluslararası zincir oteller, bu fiyatları aşağılara çekemez. Burada belli sayıda bir personeli istihdam ettirmek zorundayız. Zincir otellerin mali tablosu aşağı yukarı bellidir ama buna rağmen belli zamanlarda yaptığımız aksiyonlarla fiyatları aşağı çekiyoruz. Boş bir otelin kimseye faydası yok.

Fiyatları belirli zamanlarda, belli bir düzeyde biraz indirebilirsiniz ama çokda aşağı seviyelerde olmaması lazım bunun etkileri ileriye dönük çok geniş olacaktır. 2017 yılı için bir şeyler söylemek zor, çünkü sisli bir durum var. Burada Avrupa'nın tutumu önemli ülkemizdeki durum önemli. İngiltere vatandaşlarına 'Türkiye'ye gitmeyin' diyor. Geri dönüp baktığımızda İngiliz turistin Bodrum'da geçen seneye oranla yüzde 40 düştüğünü görüyoruz. Şimdi Almanya da vatandaşlarını uyarıyor. Avrupa pazarı bu şekilde etkilenirse iyi şeyler söylemek zor. Hep beraber 2017'nin bizlere neler getireceğini görüp değerlendireceğiz" dedi. (DHA)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.