Otellere transfer hakkı getiren düzenleme iptal edildi…. Acenteler derin nefes aldı

TÜRSAB'ın şiddetle karşı çıktığı, 2634 sayılı kanun değişikliği ile otellere transfer hakkı verilmesi maddesi’, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda kanundan çıkartılarak iptal edildi.

01/04/2021 23:32
Otellere transfer hakkı getiren düzenleme iptal edildi…. Acenteler derin nefes aldı

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda yapılan yoğun itirazlar sonucunda, kanun teklifinin 3. Maddesi'ndeki lüks otellerin 2900 cc motor kapasiteli turizm amaçlı taşıt bulundurma hakkı iptal edildi.

Turizm emekçisinin hakkını yedirmeyiz

CHP Muğla Milletvekili - TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Mürsel Alban yaptığı açıklamada, “Turizmcinin elinden ekmeğini alan, teşvik adı altında daha da sırtına yük bindiren, Türkiye turizmine değil, kendi ceplerine çalışan AKP’nin getirmek istediği turizm yasası görüşmelerine devam ediyoruz. Türkiye turizminin ve turizmcinin hakkını AKP’ye yedirmeyeceğiz.

Yaptığımız yoğun itirazlar sonucunda, seyahat acentalarının ekmeğini elinden alan, ekmeğine göz diken düzenlemeyi grubumuzun önergesiyle iptal ettirdik. Turizm emekçisinin hakkını yedirmeyiz” dedi.

EKMEĞİNİN PEŞİNDE KOŞANLARA YÜCE MECLİS SAHİP ÇIKTI

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, hükümetimize ve TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda görevli tüm duyarlı milletvekillerimize seyahat acentalarımızın ekmeklerine sahip çıktıkları için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.