Otellerde 'Konaklamalı iftar' dönemi başladı

Pandemi kısıtlamaları nedeniyle bu yıl oteller Ramazan için sundukları iftar paketlerini konaklamalı hale getirdi. Sahur, iftar, konaklama dahil paketler, açık olan lüks gruptaki otellerde 2 Bin Lira'yı aşıyor.

21/04/2021 22:03
Otellerde 'Konaklamalı iftar' dönemi başladı

Koronavirüs salgınında bir süredir yükselen vaka sayıları nedeniyle Ramazan ayı da kısıtlamalarla geçiyor. Hafta sonları ülke genelindeki sokağa çıkma kısıtlaması yanı sıra, lokanta cafe gibi işletmeler paket servisle hizmet verebilecek. Toplu iftar ve sahur için de yasak var. Bu kapsamda her yıl iftar ve sahur programları düzenleyen ve Ramazan boyunca azalan iş hacimlerini artırmaya çalışan oteller, bu defa konaklamalı programları başlattı.

Özellikle İstanbul'daki açık durumda bulunan otellerde Ramazan için özel konseptler geliştirildi. Milliyet'ten Duygu Erdoğan imzalı habere göre, açık olan ve Ramazan ayına özel programlar sunan otellere talep olduğu belirtilirken, özellikle aileler ve arkadaş grupları bu seçeneği değerlendiriyor. Mevcutta İstanbul'da otellerin birçoğu halen kapalı durumda iken, genellikle lüks gruptaki otellerde hizmet devam ettiriliyor.

Otel restoranları kısıtlamaların artırıldığı bu süreçte sadece konaklayan müşterilerine hizmet verebiliyor. Dolayısıyla oteller bir taraftan mevcut müşterilerine iftar ve sahur gibi hizmetlerini ayrı olarak sunarken diğer taraftan ise, Ramazan ayına özel konaklamalı paketler oluşturdu.

2 Bin Lira'yı aştı

Konaklama, iftar ve sahur seçeneklerini barındıran paketler açık olan üst grup otellerde 1800-2 Bin 200 Lira bandı arasında değişen fiyatlara sunuluyor. Oteller restoranlarında bu aya özel yemek/içecek hazırlıkları yaptıklarını belirtirken, paketlere ilginin olduğunu ifade ediyor.

'Staycation' tatili yapılıyor

Swissotel The Bosphorus, İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Ufuk Demir, pandemi kısıtlamaları nedeniyle restoranlarının sadece otelde konaklayan misafirlere servis verebileceğini hatırlatırken, "Bu kapsamda 229 Euro +KDV'den başlayan fiyatlarla sahur ve restoranımızda açık büfe iftar yemeği dahil konaklama paketleri oluşturduk.

Ya da otel misafirlerimiz dilerse kişi başı 365 Lira'ya restoranımızda iftar yemeklerini alabilirler. Pandemi döneminde İstanbul'da yaşayıp otelde konaklayan yani 'Staycation' tatili tercih eden çok misafirimiz oluyor. Özellikle her sene iftar yemeği için otelimizi tercih eden pek çok misafirimiz vardı, onların bu sene konaklama paketinden faydalanabileceklerini düşünüyoruz" dedi.

Otelin, salgına yönelik tüm önlemleri aldığı belirtilirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından konaklama tesisleri için hazırlanan Güvenli Turizm ve Accor Lüks Marka #Allsafe standartlarını referans alarak ilgili sertifikaları da almaya hak kazandığı vurgulandı.

Talep artışı devam ediyor

Çırağan Sarayı, Ramazan paketini evlere ve otele göre iki farklı açıyla oluşturdu. Buna göre, online alışveriş sitesi üzerinden sadece Ramazan ayına özel ürünler sunuluyor. Otelin konaklamalı paketlerinde ise 13 Nisan 12 Mayıs 2021 tarihleri arası isteyenler iftar ve sahur dahil minimum iki gece konaklamalı paketleri satın alabiliyor.

Normalde konaklama yapan müşteriler ise, restoranda 600 Lira olarak kişi başı özel iftar menüsü alabiliyor. Otelden verilen bilgilere göre, Boğaz hattındaki otelin, geniş alanlarıyla, çeşitli konaklama seçenekleriyle bu dönemde de talep almaya devam ettiği belirtildi.

Otelin pandemiye karşı üst düzey tedbirleri uygulamaya devam ettiği belirtilen açıklamada, 'Kempinski White Glove Service' hizmeti ile çalışan, misafir ve tesis bazında tüm önlemlerin alındığı belirtildi. Otel ayrıca, hem ulusal hem de uluslararası birçok sertifikayı da aldığını açıkladı.

2 otelde 2 farklı seçenek

Tarihi yarımadanın en yeni ve lüks otellerinden JW Marriott İstanbul Bosphorus, geçen yıl salgın Türkiye'ye yayılmadan hemen önce açılışını yapmıştı. Otel, özellikle bulunduğu bölgenin 'ihtişamı'nın da etkisiyle bu dönemi de iyi bir taleple geçimeyi öngörüyor.

Otelde Ramazan'a özel tek kişi için 190 Euro'dan başlayan fiyatlarla paket sunuluyor. Bu fiyata sahur, iftar ve konaklama dahil. Marriott International Grubu'nun Beyoğlu'ndaki bir diğer oteli Sheraton İstanbul City Center'da ise tek kişilik konaklama, sahur ve iftar paketi ise 88 Euro'dan başlayan fiyatlarla sunuluyor.

JW Marriott Istanbul Bosphorus ve Sheraton Istanbul City Center Genel Müdürü Sinan Köseoğlu, "Salgının ilk günlerinden beri, önceliğimiz misafirlerimiz ve ekibimizin sağlığı. Önlemlerimize Ramazan süresince de Sağlık Bakanlığı'nın önergelerine ve Marriott International standartlarına uyarak devam ediyoruz" dedi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.