Otellerde iki başlılık bitiyor... Son tarih 29 Temmuz

Oteller ve turistik tesisler yıllardır Turizm Bakanlığı Belgeli Tesisler ve Belediye Belgeli Tesisler olmak üzere ikiye ayrılmaktaydı. Bu çift başlılık, birçok sıkıntıya; özelliklede kontrolsüzlük ve standart sorununa neden oluyordu.

Murat Toktaş Murat Toktaş 28/07/2022 12:56
Otellerde iki başlılık bitiyor... Son tarih 29 Temmuz

Oteller ve turistik tesisler yıllardır Turizm Bakanlığı belgeli tesisler ve belediye belgeli tesisler olmak üzere ikiye ayrılmaktaydı. Bu çift başlılık birçok sıkıntıya özelliklede kontrolsüzlük ve standart sorununa neden oluyordu. Turizm bakanlığına bağlı olması gereken binlerce tesis turizm politikalarından uzak kontrolsüz bir şekilde sistem dışı çalışıyordu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un uzun süredir üstünde çalıştığı bu konuyu düzeltmek için göstermiş olduğu çaba sonucu, 2021 yılında Meclisten geçen kanunla, 29 Temmuz 2022'ye kadar bütün Belediye Belgeli Tesisler, bakanlığa başvuruda bulunup ilk etapta “Basit Belgeli İşletme Ruhsatı” alacaklar.

Bundan sonra sırada ne var?

Sanırım bundan sonra sıra, günlük kiralık evlere gelecek. Bu konu da, halledilmesi gereken ve haksız rekabetin yoğun yaşandığı bir konu. Ne yazık ki bazı illerde bakanlık belgeli tesislerdeki yatak sayısından daha fazla günübirlik kiraya verilen aparatlar var. Bunlar aleni bir şekilde bütün on line satış kanallarından satışlarını rahatça yapıyor.

Sadece oteller değil

28 Temmuz 2021’den önce Açma ve Çalışma Ruhsatı alan Belediye Belgeli Otel, Apart Otel, Pansiyon, Motel, Tatil Köyü, Kamp, Kıyı Kenarda tüm Lokanta, Bar, Kafe, Plaj Tesisi (Beach Club) bu kapsama giriyor.

Başvuru nasıl yapılıyor?

Belgelendirmeye ilişkin tüm başvurular, elden veya posta yoluyla bulunduğu ildeki Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne yapılacak.

Başvuru yapılmazsa ne olur?

Başvuruda bulunmayan konaklama veya plaj tesisleri, işyeri açma ve çalışma ruhsatı Bakanlıkça yapılan bildirim üzerine yetkili idare tarafından bir ay içinde iptal edilecek ve faaliyetlerine son verilecektir.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.