Oteller yeni yıla, eski fiyatlarla girecek...

2010 yılına birkaç gün kalırken oteller, restoranlar ve tur şirketleri, yılbaşı için geri sayıma başladı. Geçen yıla göre fiyatlarını artırmayan restoran, otel ve eğlence merkezleri, yılbaşı gecesi rezervasyonlarından memnun. İstanbul'daki lüks otel ve restoranlarda doluluk oranları da yüzde 90'larda seyrederken büyük-küçük hemen hemen her işletmenin yılbaşı gecesine özel bir paket programı var.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Oteller yeni yıla, eski fiyatlarla girecek...

Otel ve restoranlarda yılbaşını karşılamanın bedeli, 70 TL'den başlıyor, 350 TL'ye kadar ulaşıyor. Otellerin yılbaşı programlarında yüzde 5 ile 25 arasında fiyat indirimi söz konusu.

Bu yıl oteller yılbaşı geçesi için konaklamayı da içeren paket programlarıyla dikkat çekiyor. Otellerin bünyelerindeki restoran ve barlarla farklı içerik ve fiyatla yılbaşı paketleri hazırlanırken fiyatların geçen yıl ile hemen hemen aynı olması, hatta birçok otelin fiyatlarını düşürmesi dikkat çekiyor.

 

 HANGİ MEKÂNDA NE PARTİ VAR

 

* 360 İstanbul: Mekân, yılbaşı gecesi için çok özel bir parti düzenlemiş. Klasik yılbaşı mönüsünün ve limitsiz yerli içkinin bulunduğu özel paketin ücreti 350 TL. Yemekli olmayan diğer yılbaşı programı, bar bölümünde gerçekleşecek. Limitsiz içkinin bulunduğu paket 150 TL.

* Bebek Koru Kahvesi: Yılbaşı gecesi canlı müzik programı var. Yine bu geceye özel alternatif bir mönü konukları bekliyor. Bebek Koru Kahvesi'nde bir yemek için kişi başı ortalama 70-80 TL hesap ödeniyor.

* Blackk: Bünyesinde kulüp, restoran ve meyhane bulunduran Blackk'te yılbaşı mönüsünün fiyatı çeşitli. Restoranda yemek yiyip, kulübe devam etmenin fiyatı 400 TL. Localarda 10 kişilik gruplar ise 300 TL'ye eğlenecek.

* Al Jamal: Aljamal'da limitsiz yerli içkinin dahil olduğu mönünün fiyatı, yüzde 10 servis ücretinin de eklenmesiye 410 TL oluyor.

* Leb-i Derya: Beyoğlu mekânlarından Leb-i Derya'da yılbaşı gecesi geçirmenin bedeli 235 TL.

* Chocolate: Maçka ve Bakırköy'de şubeleri bulunan mekânın tüm şubelerinde sabaha kadar sürecek partiler var. Limitsiz yerli ve yabancı içkinin sunulacağı mekânın kulüp kısmında kişi başı eğlencenin fiyatı 125 TL.

* Da Mario: Etiler'deki İtalyan mutfağı temsilcilerinden Da Mario'da, Akdeniz mutfağına has mönüsüyle yılbaşı akşamı özel mönü fiyatı 140 TL.

* İnciraltı Meyhanesi: Beylerbeyi'nde bulunan mekân, bu yıl hem karada hem teknede iki farklı program sunuyor. Canlı müzik, kestaneli hindi dolmasıyla özel bir alternatif olan meyhane, yılbaşında denizde olmak isteyenler için de Asya ile Avrupa arasında turlayacak bir yılbaşı teknesi kaldırıyor. Karada fiks mönü 110 TL, teknede fiks mönülü yılbaşı eğlencesi 150 TL.

* Kız Kulesi: Kız Kulesi'nde Grup Naviga eşliğinde akşam yemeğinin fiyatı; ön masalar için 275, arka masalar için 225 TL olarak belirlenmiş. Ayrıca kulenin içindeki Kuledebar'da limitsiz yerli içki için fiyat 125 TL.

* Refik: Asmalımescit'in simge mekânlarından biri olan Refik'te yılbaşına özel iç pilav hindi yapılacak. Refik'te kişi başı ortalama 80-100 TL.

* Taksim Sanat Evi: Taksim Sanat Evi'nde yılbaşı hareketli geçecek. Yılbaşı akşamı canlı müzik performansları olacak mekânda ücret kişi başı 140 TL.

* Vogue: Boğaz manzarasına sahip Vogue'da yemekli programı tercih edenler kişi başı 295 TL, bar bölümünü tercih edenler ise 140 TL ödeyecek.

* Zarifi Restaurant: Zarifi'de canlı müzik eşliğinde yılbaşı mönüsü 225 TL.

* Zorba: Gayrettepe'de bulunan mekânın yılbaşı gecesi programının fiyatı kişi başı 250 TL.

 

ACENTELER ALTERNATİF PROGRAMLAR SUNUYOR

 

* Geziciyak'la rayların üzerinde yılbaşı

Rayların üzerinde yılbaşı gecesini geçirmek isteyenler için Geziciyak Turizm özel bir gezi düzenliyor. Haydarpaşa İstasyonu'ndan kalkacak trende canlı müzik eşliğinde akşam yemeği ve Uzunkum'da göl kenarında ateş ve sıcak şarap eşliğinde yılbaşı geçirmenin fiyatı 210 TL.

 

* Inter Travel'la Sunset

Inter Travel iki seçenekle yılbaşı programı sunuyor. Kapının önünden limuzin ile alınıp Sunset Restoran'da yılbaşı yemeği yemek, kişi başı 444 euro+ KDV. İkinci seçenek ise limuzin, Sunset Restoran akşam yemeği ardından Ritz Carlton Hotel'de (Park manzaralı oda) konaklamayı içeriyor. Kişi başı 666 euro + KDV.

 

* ETS tur Kıbrıs'ta eğlencenin kapısını açtı

Yeni yıl için Kıbrıs'ta özel programlar hazırlayan ETS Tur, üç gece konaklama, uçuşlar ve transferler dahil paketlerle yılın son tatiline çeşitli fırsatlar sunuyor. ETS Tur'un programlarında, Kaya Artemis'te İbrahim Tatlıses'li yılbaşı gecesinin bedeli 960 TL. Yeni yıla Merit Crystal Cove'de Ziynet Sali ile girmek isteyenler 1170 lira, Mercure Hotel'de Linet ile girmek isteyenler ise 1570 TL ödeyecek. Yılbaşı gecesi Malpas Hotel'de Fatih Ürek'i dinlemek isteyenler 1235 TL, Club Acapulco'da Sıla'yı dinlemek isteyenler ise 865 TL ödeyecek. Bu fiyatlara konaklamanın dahil olmadığı, sadece yılbaşı eğlencesini kapsadığı belirtildi.

 

OTELLERDE ORTALAMA FİYAT 250 LİRA...

 

Otel-Fiyat aralığı (TL)

 

Les Ottomans İstanbul   350 

The Marmara-Panorama Res. 350 

Marriott Hotel Asia 249 

Conrad İstanbul Otel 250

The Green Park Bostancı 110-170

Çırağan Sarayı 280-340 

Ritz Carlton-Çintemani Restoran 369-399 

Hilton İstanbul 235-325 

Mövenpick-Azzur Rest. 259 

Ceylan Intercontinental 245-365

 

  

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.