Oteller ve seyahat acentelerine 6 aylık Sosyal Güvenlik desteği

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Oteller ile Turizm ve Seyahat Acenteleri’ ne 6 ay süreyle sosyal güvenlik desteği verilmesi için Bakanlar Kurulu’na önerge sunulacağı bildirdi.

08/06/2021 09:50
Oteller ve seyahat acentelerine  6 aylık Sosyal Güvenlik desteği

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, oteller ile turizm ve seyahat acentelerine 6 ay süreyle sosyal güvenlik desteği verilmesi için Bakanlar Kurulu’na önerge sunulacağını açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Yerel İşgücü İstihdamının Desteklenmesi Tüzüğü’nde yapılan değişiklik ile turizm sektöründe faaliyet gösteren oteller ile turizm ve seyahat acentelerinde çalışan Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yurttaşı

çalışanları için yatırılması zorunlu olan sosyal sigorta ve sosyal güvenlik primlerinin işveren katkı payları ile İhtiyat Sandığı depozitlerinin tamamı kadar 6 ay süreyle destek verilecek. Prim desteği uygulaması, Bakanlar Kurulu onayanın ardından yürürlüğe girecek. Destek ödemeleri ile ilgi detaylı bilgiler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından duyurulacak.Yapılan yasal değişiklikle, Yerel İşgücü istihdamının teşvik edilmesi ve ilgili işyerlerinin ekonomik açıdan desteklenmesi hedefleniyor" denildi.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.