Otelciler turizm politikalarında aktif rol istiyor

TUROYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Can Aksu, 85 Milyar Dolar yatırım, 1 milyon çalışan ve 54 farklı alt sektörü besleme kapasitesine ulaşan otelcilik sektörünün, turizm politikalarında aktif rol alması gerektiğini söyledi.

25/03/2019 21:50
Otelciler turizm politikalarında aktif rol istiyor

Yatırım kapasitesi açısından Avrupa’da ilk 10'a giren otelcilik sektörünün dünya kalite standartları ile yarışır düzeye geldiğini belirten Turizm Otel Yöneticileri Derneği (TUROYD) Başkanı Ali Can Aksu, "85 Milyar Dolarlık yatırım tutarına sahip olan otelcilik sektörü, büyük riskler taşıyan bir alanda mücadele veriyor. Dünyada hızla dijitalleşen pazarlama trendinde de, kendi çabası ile varlığını sürdürüyor" dedi.

Ulusal ve uluslararası etkin tanıtım politikasının oluşmasının  çok önemli olduğunu vurgulayan Aksu, "Bakanlığın tasarladığı Turizm Geliştirme Fonu yasa tasarısı, tüm paydaşlar tarafından desteklendiği ve iyi kurgulandığı takdirde, son derece yararlı ve kazançlı sonuçlar alınacaktır. Sektörün bir diğer önemli aktörü olan ulaşım ve havacılığın desteklenmesi ile de, Türk turizmi ciddi bir ivme kazanacaktır" diye konuştu.

Ali Can Aksu ayrıca, sektörün tüm paydaşları için en önemli değer olan konuk deneyim ve memnuniyetini sağlayan otel yatırımcısı ve profesyonel otel yöneticisinin, sektörde söz sahibi olması ve liyakat ilkesinde yer bulması gerektiğini ifade etti.

 

 

 

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.