Oteller neden check-up yaptırmalı?

TD Hospitality Consulting tarafından geliştirilen “Hotel Check-Up“ danışmalık hizmeti, konaklama sektörüne farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlıyor.

15/10/2018 19:08
Oteller neden check-up yaptırmalı?

Stratejik düşünmeyi uygulama ile birleştiren kurumsal ‘Otel Check-Up’ otelin kalitesini ve karlılığını arttırarak, sürdürülebilir büyüme performansını koruyor. Yönetimde hesap verebilirlik ve şeffaflık yaratma çabalarının bir sonucu olarak ortaya çıkan ‘Otel Check-Up’, iyileşmenin neden ve nasıl yapılması gerektiği hususunda da akılcı öngörüler sunuyor.

Neden Hotel Check-Up® yaptırılmalı?

‘Hotel Check-Up’ sadece finansal figürleri içermez, bir denetimden çok daha fazlasıdır. Otellerin güçlü ve zayıf yönlerini saptayarak, yeni hedeflere doğru yol alırken, riskleri yönetme konusunda da ihtiyaca yönelik, yenilikçi ve pazar odaklı sürdürülebilir çözümler üreterek, daha rekabetçi olmayı sağlıyor.

Kurumsal kabiliyet ve kapasitenin değerlendirilmesi, orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde; yönetim ve organizasyon yapısı, kalite-güvence sistemi, stratejik planlama, performans yönetimi, iç kontrol, teknolojik kapasite konularında iyileştirme gerektiren alanları belirler. 

TD Hospitality Consulting kurucusu Tayfun Döşkaya

Otellerin gelecekte karşılaşabileceği riskleri en aza indirmenin formülü?

Dünya genelinde uluslararası standartlarda hazırlanmış faaliyet raporları, oteller için bir anlamda kurumsal, şeffaf ve iyi yönetilen, hesap verilebilir şirket olmanın göstergesi olarak kabul ediliyor. Başka bir deyişle, resmi bir bağımsız denetim raporunu da içeren, faaliyet raporları ile şirketler değerini ve vizyonlarını kamuoyuna anlatacakları bir mecra geliştiriyorlar.

Faaliyet raporu sonuçları ile genel ekonomik göstergeler, bütçe imkanları ve beklentiler göz önüne alınarak otellerin gelecekte faaliyetlerinde karşı karşıya kalabileceği risklerin en aza indirilmesine yönelik alınan etkin tedbirler, sadece geçmişe ışık tutan değil, otellerin geleceğine de ışık tutmaktadır. Böylece hesap verebilirlik ve şeffaflık adına somut bir adım atılmış olmaktadır. Unutmayın ki erken teşhis otellerin de hayatını kurtarıyor.

2015 yılında Tayfun Döşkaya tarafından kuruldu

Tayfun Döşkaya tarafından 2015 yılında İstanbul’da kurulan TD Hospitality Consulting, Türkiye ve CIS ülkelerine otel, turizm ve eğlence alanlarında nitelikli danışmanlık hizmeti veriyor.

TD Hospitality Consulting hakkında bilgi veren Tayfun Döşkaya, "Otuz yılı aşkın tecrübemizle birleştirdiğimiz sektör bilgimiz, müşterilerimize en doğru kararı vermelerinde güçlü bir çözüm ortağı olma yetisi kazandırmaktadır" dedi. 

TD'nin sunduğu hizmetler

Hotel Check-Up Gastronomi Danışmanlığı Pazar Araştırması & Fizibilite Proje Planlama, Geliştirme ve Koordinasyonu Konsept Geliştirme Otel Marka & İşletmeci Seçimi ve Sözleşme Müzakereleri Varlık Yönetimi / Mal Sahibi Temsilciliği Otel Performans İyileştirme Gastronomi Danışmanlığı Etkin Pazarlama,satış & Gelir Yönetimi Gastronomi Danışmanlığı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.