Oteller krizde tasarruf için, genel müdürlerini işten çıkardı

Ekonomik kriz sebebiyle mali sıkıntı çeken oteller tasarruf için her yolu deniyor. Maliyetleri düşürmek için önce açık büfedeki çeşit sayısını azaltan turistik tesisler, şimdi de genel müdürlerini işten çıkarmaya başladı

31/12/2019 23:40
Oteller krizde tasarruf için, genel müdürlerini işten çıkardı

Ekonomik kriz sebebiyle mali sıkıntı çeken oteller tasarruf için her yolu deniyor. Maliyetleri düşürmek için önce açık büfedeki çeşit sayısını azaltan turistik tesisler, son olarak ilginç bir yol buldu. Otel sahipleri, maliyetleri azaltmak için genel müdürleri işten çıkarmaya başladı.

Otelleri şimdi, işletme müdürleri yönetiyor. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, son zamanlarda otel sahiplerinin tasarruf etmek amacıyla genel müdür yerine işletme müdürü tayin ettiğini söyledi.

Uygulamanın turizmin kalitesi açısından sakıncalı olduğuna dikkat çeken Şimşek, "Otel yöneticiliğinin temelden yetişen profesyoneller tarafından yapılması gerekiyor. Ülke olarak da belli bir standart getirilmesi lazım. Yoksa ciddi risklerle karşı karşıya kalırız" dedi.

Otelin başında mutlaka profesyonel bir yöneticinin olması gerektiğini vurgulayan Şimşek, ancak son dönemlerde tesislerde genel müdür yerine işletme müdürü çalıştırma eğiliminin başladığını aktardı. Şimşek, "Genel müdüre vereceği parayı tasarruf ediyorlar." dedi. Şimşek'in verdiği bilgiye göre, otellerde görev yapan genel müdürler aylık 3 ile 10 Bin Dolar arasında ücret alıyor. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.