Otelcinin fendi, Condor'u yendi

Tunuslu bir otelci, Thomas Cook'tan alacağını tahsil edemeyince, ilginç bir girişimde bulundu. Otel sahibi olan turizmci, Thomas Cook'tan alacaklarını Condor'dan tahsil edebilmek için, Condor'un uçaklarını haciz etme kararını aldırma girişiminde bulundu.

15/10/2019 11:47
Otelcinin fendi, Condor'u yendi

Tunuslu bir otelci Thomas Cook'tan alacağını tahsil edemeyince, ilginç bir girişimde bulundu. İflas eden Thomas Cook'un havayolu şirketi Condor, Tunus'un tatil adası Djerba için üç uçuş yapmayı planlamıştı. Ancak iki uçuşu iptal etmek zorunda kaldı.

Bunun sebebi; Tunuslu bir otel sahibinin, Thomas Cook'tan tahsil edemediği alacağını Condor'un uçaklarını haczettirerek almaya çalışma girişimi.

Otelcinin fendi, Condor'u yendi

Tourexpi’de yer alan habere göre Tunus'taki resmi kaynaklardan bu girişimin başarılı olma şansının bulunduğuna yönelik ipuçları gelince, Condor çareyi uçuşlarını iptal etmekte buldu. Condor, söz konusu uçuşları, Lufthansa ve TUI fly aracılığıyla gerçekleştirme yolunu seçti. Ama bu geçici çare de çözüm olmadı. Condor'un Tunus'taki sorunu henüz çözülmüş değil.

Condor, Thomas Cook iflası duyulur duyulmaz avukatlarına önlemini aldırdı ve Frankfurt İdare Mahkemesi´nden “iflastan korunma kararı” çıkarttı. Almanya ve Avrupa Birliği'ndeki Thomas Cook mağdurları, bu karardan dolayı, paralarını aynı gruba bağlı Condor'dan tahsil edemiyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.