Otelcilikte Upgrade Nedir?

Upgrade kelime anlamı olarak “Yükseltme”dir. Misafir oda standardının arttırılmasıdır, ücretsizdir, misafirin cebinden ücret çıkmaz.

Aykut Bakay Aykut Bakay 08/10/2018 15:27
Otelcilikte Upgrade Nedir?

Otelinize sadakatli misafirler ortaya çıkartmak istiyorsanız, en iyi yöntemdir. Manzaralı bir oda, daha büyük oda, biraz daha büyük yatak, balkonlu oda, daha sakin bir kat, özel katta bir oda, vs. diye birçok başlık altında, misafiri memnun etmek için yükseltme yapılabilir. Çoğu zaman son anda yapılan süprizdir ve misafir mutlu olur.

 Hangi durumlarda Upgrade yapılır?

* Misafirin istediği oda tipinden kalmamıştır,

* Misafir sürekli otelde rezervasyon yaptıran kişidir. Oteli ve personeli tanıyan, otelden, konaklamasından memnun mutlu olan kişidir. Misafire bir iyilik, güzellik yapılır.

* Potansiyel misafirdir, geleceği parlaktır. Memnun kalsın ki, konaklamalarının devamı gelsin diye yapılır.

* Özel bir misafirdir. VIP'dir. Önemli bir kişidir.

* Upgrade konusu aynı zamanda güzel ve verimli bir satış taktiğidir. İlk defa otelde konaklayacak acenta misafiri veya firma yetkililerine verilebilir.

* Sadakat kartı verdiğiniz misafirlere verilebilir.

* Balayı, evlilik yıldönümü, doğum günleri veya özel günlerde konaklama yapacak misafirlere verilir.

* Zaman zaman oda fiyatının içine kahvaltı dahil seçeneği de hoş bir sürpriz olabilir, ücretsiz kahvaltı.

Bazı otel misafirleri bu işi biraz abartmışlar:

Şaşırmamak elde değil. Yurt dışında bu işi biraz abartıp, daha güzel bir oda alsınlar diye misafirlere tüyolar veren internet siteleri bile var. Derlemeler yaptım, bakın neler yazmışlar:

* Önce resepsiyona gidip adam gibi, rahat ve sakin bir şekilde upgrade isteyin. Nazik ve kibar olun, bilin ki bir otelde mutlaka daha iyi bir oda vardır. Bunlardan birini neden siz almayasınız?

* Duygu sömürüsü yapın, diğer misafirlerden farklı olun. Eğer biraz da yaşlı iseniz, bu durumu çok iyi değerlendirebilirsiniz.

* Doğum gününüz veya özel bir gününüz olduğunu söyleyin.

* Beğenmediğiniz odanın sorunlarını ortaya çıkarın. Klimadan rahatsız olduğunuzu söyleyin. İşe yarar. Katta çok gürültü olduğunu bahane edin.

* Oteli önceden beri tanıdığınızı bu otelde çok uzun zamandır kalmak istediğinizi söyleyin. Otel hakikaten yoğunsa biraz zor olacaktır ama siz yine de şansınızı deneyin.

* Sadakat programlarına katılın ve promosyonları takip edin. Her kalışınızda sorun çıkarın ki size bir sonraki kalışınızda daha iyi imkanlar sağlasınlar, hatta kartınıza ekstra puan yüklesinler.

* Otele mümkün olduğunca geç giriş yapın, standart odalar diğer misafirlere önceden verilmiş olacağından, daha iyi şartlarda oda alma şansınız yüksek olacaktır.  

* 'Başka otele giderim' diye tehdit edin.

* Rezervasyonunuzu telefonla yapın, bire bir iletişim her zaman iyidir. İyi oda için ısrar edin.

* Girişte resepsiyon görevlisine bahşiş vermeyi unutmayın, şansınız yüksek olur.

* Tereddütsüz, kararlı ve kesin olun. Şık giyinin, her zaman işe yarar.

* Rezervasyon esnasında mail ile yazışmalarınızda nazik olun. Otele geleceğinizden ne kadar heyecanlı ve sabırsız olduğunuzu mutlaka belirtin.

* Müdürü çağırın, müdürden Upgrade isteyin.

Ben demedim. Aynen yazmışlar… 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.