Otelcilik devinden Suudi Arabistan’a çadırlı tatil köyü

Suudi Arabistan’ın UNESCO Dünya Mirası listesine girmiş tarihi alanı Al Ula’da otel devi Accor, çadırların yer alacağı tatil köyü MGallery’nin yapımına başladı.

28/10/2019 12:47
Otelcilik devinden Suudi Arabistan’a çadırlı tatil köyü

Accor, Suudi Arabistan’ın ilk UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan tesisi yönetmek için Cidde merkezli firma Skonmas Ticaret Şirketi ile ortaklık kurdu. Shaden Resort Al Ula ile bir MGallery deneyimi, uluslararası bir otel şirketi tarafından işletilen Orta Doğu’daki ilk deneyim olacak.

TATİL KÖYÜNDE BİRÇOK OLANAK OLACAK

Arabian Business'ın haberine göre, çadır görünümlü tatil merkezi, çeşitli eko turizm, macera, sağlık ve kültürel aktiviteler sunacak. Mevcut Al Ula, yerel mimariden ilham alan çadır benzeri yapılara 79 anahtarlı alanın yanı sıra gün boyu açık bir restoran, kahve salonu, toplantı odası, yüzme havuzu, fitness merkezi ve spa ile ziyaretçilerini bekliyor.

Mevcut yapı, şu anda 60 yeni oda, daha geniş yemek alanı ve 400 metrekarelik toplantı alanı ile kendini genişletmeye devam ediyor.

Yenileme, Accor’un faaliyetlerini, kış etkinlikleri takviminde önemli bir vurgu olarak kabul edilen müzikal Tantora Festivali’ndeki popüler Kış’a kadar Kasım ayında tamamlanması bekleniyor.

VİZYON 2030 KAPSAMINDA YENİLEME ÇALIŞMALARI

Accor, mülkün 2020’de bir MGallery Deneyimi olan Shaden Resort Al Ula olarak yeniden faaliyete geçmesi amacıyla önümüzdeki 12 ay içinde daha fazla geliştirme yapılacağını duyurdu. Gelen talep yoğunluğuna uyum sağlayabilmek için önümüzdeki birkaç yıl içinde yeni restoranlar ve yüzme havuzları ekleneceğini de duyurdu.

Accor Orta Doğu & Afrika CEO’su Mark Willis, “Bu, Accor için bir tür devralma fırsatını temsil ediyor. Vizyon 2030 ve UNESCO listesindeki bu muhteşem alanı küresel bir turizm destinasyonuna dönüştürme amacı doğrultusunda Al Ula’nın sorumlu ve sürdürülebilir kalkınmasına olan bağlılığımızı gösteriyor” diye konuştu.

2 BİN YILLIK SİT ALANI TURİZM MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Mark Willis, “Skonmas Ticaret Şirketi ile ortak olmak ve Al Ula’da bir mülkü işleten ilk uluslararası konaklama grubu olarak tarih yazmak için Al Ula Kraliyet Komisyonu (RCU) ile olan ilişkimizi güçlendirerek işbirliği yapmak bir onurdur” ifadeleri ile sözlerine devam etti.

Skonmas Ticaret şirketinin sahibi Abdullah Saleh Alsorayai “Al Ula’nın dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçileri için kültürel ve miras olarak önde gelen bir destinasyon olarak geliştirilmesi ve tanıtılması hükümet ve grubumuz için stratejik bir önceliktir.

Birinci sınıf konaklama ve turizm deneyimlerinin sağlanması için önemli. Suudi Arabistan’ın vizyonunu paylaşan, yerel ve küresel konaklama uzmanlığını kanıtlamış önemli bir ortak olarak Accor, Al Ula’yı bir sonraki heyecan verici bölüme taşıyabilecek bir ortak” şeklinde konuştu. Suudi Arabistan’ın kuzeybatısındaki Al Ula, kültürel bir turizm merkezine dönüştürülen 2 bin yıllık bir arkeolojik sit alanı.

 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.