Otelciler oda satışında taktik değiştirdi

İnternet üzerinden oda satan turizmciler, ‘Corona Virüsü Önlemi Almış Oteller’ başlığı altında satış yapmaya çalışıyor.

01/04/2020 12:34
Otelciler oda satışında taktik değiştirdi

Corona virüsü salgını ile birlikte pek çok uçak ve otobüs seferi iptal oldu. Yurt içi seyahatler izne bağlandı, yurt dışı uçuşlar durduruldu. Hal böyle olunca oteller boş kaldı. İnternet üzerinden oda satmaya çalışan turizmciler ise ‘Corona Virüsü Önlemi Almış Oteller’ başlığı altında satış yapmaya çalışıyor. 

Vatandaş evinde karantina altındayken şehirlerarası otobüs yolculukları da kaymakamlık iznine bağlandı. Türkiye'deki pek çok otel ise ya kapandı ya da faaliyetlerini askıya aldı. Açık olan oteller ise internet üzerinden oda satabilmek için otellerin coronaya karşı düzenli olarak dezenfekte edildiğini belirtiyor. 

Corona Virüsü Önlemi Almış Oteller

Öyle ki internet siteleri üzerinden otel odaları ‘Corona Virüsü Önlemi Almış Oteller' başlığı altında satılmaya çalışılıyor.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, otellerin corona virüsüne karşı uyması gereken kurallar resmi olduğunu söylüyor.

Otel restoranları açılmıyor

Sözcü'ye konuşan Bülbüloğlu, “Kapı kolları temizliğinden başlayıp banyolar asansör düğmelerine varıncaya kadar uyuması gereken kurallar var. Otellere sadece oda ve kahvaltı şeklinde misafir kabul edilebiliyor.

Tüm sauna, spa, hamam, kuaför gibi yerler 11 Mart'tan itibaren kapatılmıştı yeni müşteri alacak oteller yine buraları açmayacak.

Müşteri resepsiyona girdiği andan itibaren maske takacak. Restoran ve barlar kesinlikle açılmayacak öyle bir akşam yemeği isteyenler oda servislerini arayarak istekte bulunabilecekler” diyor.

 

 

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.