Otelci çiftin ölümünde şüpheliler hakim karşısında

Beyoğlu ve Fatih'te otel sahibi olan amcaları Nuri Yıldız'ı Beylikdüzü'nde, eşi Esra Yıldız'ı ise Avcılar'daki evinde boğazını keserek öldürdükleri iddiasıyla tutuklu yargılanan 3 sanık hakim karşısına çıktı. Sanıklardan Ferhat Yıldız, suçlamaları kabul etmediğini söyleyerek, "Amcam benim baba yarımdır. Çocukları kadar ben de acı çekiyorum" dedi.

20/09/2022 17:12
Otelci çiftin ölümünde şüpheliler hakim karşısında

Küçükçekmece 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar Aleyna, Ferhat ve Mühyettin Yıldız getirilirken, öldürülen Nuri ve Esra Yıldız çiftinin aileleri ile taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

“AMCAM BENİM BABA YARIMDIR”

Maktul Nuri Yıldız’ın yeğeni tutuklu sanık Ferhat Yıldız, “Amcam benim baba yarımdır. Çocukları kadar ben de acı çekiyorum. Fatih’te amcama ait otelde çalışmaktaydım. Amcam beni çok sevdiğinden, ortaklık teklif etti. Aramızdaki anlaşmaya göre otelin yüzde 25 hissesi için 150 bin TL kapora, 450 bin TL hisse bedeli amcama ödedim. Kasım ayında da otelin yüzde 25 hissesi tarafıma devredilecekti. Hisse devriyle ilgili yengemin de rızası vardı. Ben otelin her şeyi ile ilgileniyordum. Amcam sadece denetlemeye geliyordu” dedi.

“ANNE VE BABAMIN TEŞHİSİNİ KABUL ETMİYORUM”

Olay günü kardeşi, aynı zamanda dosyada sanık olan Aleyna Yıldız’ı kendisini araçla otelden saat 19.00’da aldığını ve eve gittiklerini anlatan sanık Ferhat Yıldız, “Saat 21:00 gibi odama geçtim. Ağabeyim Mühyettin salonda oturmaktaydı. Gece saat 02:00-03:00 gibi amcamın aracının yandığına ilişkin haber geldi. Amcamın evinin kapısını, polisle birlikte çilingire açtırmışlar. Yengemin evde öldürüldüğünü de bu şekilde öğrendim. Yengem Esra’nın evine giren iki kişiden birinin ben olduğuma ilişkin, anne ve babamın teşhisini kabul etmiyorum. Annem, babam ve kardeşime polis tarafından baskı yapılmıştır. Kasten öldürme olayı bizim üzerimize yıkılmak istenmektedir. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu.

“BENİM TEK SUÇUM O GECE DIŞARIYA ÇIKMAKTI”

Bir diğer tutuklu sanık Aleyna Yıldız, ailesinin sigara içtiğinden haberdar olmadığı için dışarı çıkıp arabayla gezdiğini anlattı. Eve tekrar girdiğinde hoşlandığı erkeğin, yakın arkadaşıyla birlikteliğini öğrendiğini ve sosyal medyada fotoğraflarını görünce üzüldüğünü belirterek, bu nedenle tekrar evden çıkıp araçla gezdiğini, eve gittiğinde ağabeylerinin evde olduğunu, tek suçunun o gece dışarıya çıkmak olduğunu ileri sürdü.

“HTS RAPORLARI KABUL ETMİYORUM”

Savunma yapan tutuklu sanık Mühyettin Yıldız ise, amcası ve yengesini öldürmek için hiçbir nedeninin olmadığını belirterek, “Ben daha önce cezaevinde kaldığım için, özgürlüğüm benim için önemli. Akşam saat 00:00 da uyudum. Bu süreçte hiç evden çıkmadım. HTS raporlarını kabul etmiyorum. Yengemin evine gitmişsem, neden telefonumu yanımda taşıyayım. Annem polis baskısıyla beni teşhis etmiş. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

“SANIKLARIN AMACI OTELİN ORTAĞIYIM DİYE OTELİN BAŞINA GEÇMEKTİ”

Nuri Yıldız’ın kızı olan müşteki Sevda Yıldız da şunları söyledi: “Ben sanıkların bu cinayeti yıllardır planladıklarını düşünüyorum. Ben, Esra abla ve babam oturduğumuzda, babam Ferhat’ı işe aldığını söylemişti. Bende kendisine neden işe aldığını, Ferhat’ın çalacağını, çırpacağını kötü bir kişilik olduğunu söyledim. Ferhat ve ailesinin bizim ailemize küçüklükten beri düşmanlık beslediklerini, amaçlarının babamı öldürüp ‘Ferhat otele ortak oldu’ dedirtmek olduğunu düşünüyorum.

Bizi küçük gördükleri için kandıracaklardı. Babam kişilik itibariyle ortaklığı sevmezdi. Daha önce kardeşleriyle ortaktı. Kardeşlerini ortaklıktan çıkarmıştı. Babam bulunduktan sonra, adli tıpta otopsi yapılırken sanıkların babası Fatih Yıldız, benim yanıma gelerek ‘Otel artık bizim. Ferhat oraya ortak oldu’ dedi.

Hatta otelin mülk sahibi, amcamı uyardı. Benim acılı olduğumu söyledi. Babamın kırkını yapacağımız sırada bir kez otele gittim. Otele gittiğimde Ferhat oradaydı ve bana ‘Olayın üstünden 2 ay geçti. Artık faili meçhul oldu. Katiller bulunmaz bundan sonra’ dedi. Sanıklardan şikayetçiyim. En ağır şekilde cezalandırılmalarını talep ediyorum.”

Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, sanıkların fotoğrafları çekilerek, video görüntülerindeki şahısların sanıklar olup olmadığı hususunda dosyanın bilirkişiye gönderilmesine ve sanıklardan alınan örneklerle olay yerindeki bulguların karşılaştırılması için emniyete müzekkere yazılmasına karar verdi.(DHA)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.