Otel yatırımlarının başarısının anahtarı ne?

Ülkemizde hızla artan turistik tesis yatırımlarının öngörü, analiz ve planlama gözetmeden gerçekleştirildiğini belirten Turizoom Hotels Yönetim Kurulu Başkanı ve TUROYD Kurucu Onursal Başkanı Ali Can Aksu, bu durumun sonucu olarak, sonradan ciddi hüsranların yaşandığını ifade etti.

06/11/2023 12:23
Otel yatırımlarının başarısının anahtarı ne?

Özellikle Anadolu’da özentiye dayanan marka arzusu, tesisin işleyişinin başlamasından kısa bir süre sonra, hayal kırıklığına yol açan bir boyuta ulaşıyor.

Turizm yatırım planlaması, bir turistik tesis veya proje geliştirilirken izlenmesi gereken bir dizi önemli araştırmalar gerektiriyor.

1- Bölgesel Analizler

2- Rakip Analizleri

3- Finansal Analizler

4- Mimari ve Konsept Analizleri

5- Yatırım Analizleri / Sürdürülebilirlik

6- Pazara uygun Marka Analizleri

7- Satış/ Pazarlama / Tanıtım

8- Yönetim / İşletme Analizi

Tüm bu analizlerin profesyoneller tarafından yapılması sonu elde edilecek veriler, doğru bir ürünü ortaya koyacaktır

Marka başlı başına çözüm mü?

Otel yatırımlarında marka tek başına çözüm değildir. Marka, önemli bir rol oynar ve bir bölge veya tesisin tanıtılması, algısında önemli rol üstlenir. Ancak başarılı bir turizm yatırımı için marka yönetimi sadece bir güçlü bir bileşendir.

Marka sürecinde en çok dikkat edilmesi gereken hususların başında; Rakip Analizleri, Potansiyel Müşterilerin Tercihleri, Bölgesel Analizler, Hizmet Kalitesinin yanı sıra günümüzde artan tesis sayısından dolayı en önemlisi yakarıdaki sonuçlardan elde edilen veriler ile yapılması gereken “Finansal Analiz" doğru yatırım, doğru planlama pozitif sonuç yaratacaktır.

Finansal Analiz raporlarının doğru sonuçlar göstermesi durumunda, en önemli konu “İşletme Yönetim Planlaması"dır. Bu konu en önemli planlamanın başında yer alıyor.

Çünkü; Dünyanın en güçlü markası dahi doğru ve profesyonel yöneticiler tarafından yönetilmezse, yatırım kısa bir sürede “Hüsrana” dönüşüp, sizleri ekonomik açıdan zora sokar.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.