Otel rezervasyon sürecinde algının önemi

Geçen hafta, bir rezervasyonun sürecini ve özellikle nitelikli bir rezervasyonun işletmeye kazandırılması sürecini maddeler halinde listeleyerek, konuya giriş yapmıştık.

Engin Eryılmaz Engin Eryılmaz 02/02/2023 11:26
Otel rezervasyon sürecinde algının önemi

Gelen geri bildirimler üzerine, nitelikli rezervasyon derken neyi kastettiğimizi açıklayalım: Bir konaklama tesisinin hedef belirlediği pazardan, minimum bütçe hedef rakamından kazandığı, konaklamaya dönüşen ve tahsilat garantisi olan rezervasyonların bütününe nitelikli rezervasyon diyebiliriz.

Bu rezervasyonu aldığınız sürece, gelen talep hedef olarak belirlediğiniz kitleden geldiği için, konaklama sonrası alacağımız değerlendirmeler bizim için çok daha kritik öneme sahip olacaktır.

Şimdi “X Hotels” rezervasyon sürecinin başlangıç dönemimin irdelenmesi:

1. Son kullanıcı herhangi bir konaklama gereksinimi olmadan, X Hotels hakkında, kullanıcının algısı

Sürecin en önemli noktası da bu aslında. X Hotels olarak, insanların konaklama yapmasından bağımsız, işletme hakkında zihninde oluşan algı. Burası gerçekten çok önemli, oluşturulması ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi mühim bir alan. Bunu yazarak anlatmak çok uzun olacağından, anlaşılabilir şekilde açıklayıp, sizlere fikir vermeyi amaçlıyorum.

Bunun canlı örneğini, bu konunun önemini uzun yıllardır bilen ve profesyonel olarak uygulayan, Super Luxury olarak kategorilendirilen otel markalarının sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımları inceleyerek görebilirsiniz. Göreceksiniz ki, sosyal medya hesaplarından yemek tarifleri, tiyatro oyun takvimi, bienal’de sergilenen kültür sanat işlerini paylaşmışlardır.

Sosyal medya paylaşımlarının önemi

X Hotels kültür sanat paylaşımı yaptığında, kültür sanat ile ilgili, üst segment ürün tüketimini yapabilen kişilere, akşam evde otururken, cep telefonu üzerinden arada kimse olmadan, kişinin kendi rızasıyla ulaşabiliyor.

Çünkü o konu hakkında oluşan sosyal medya etkileşiminden bir şekilde birbirinizi görme imkânınız oluşuyor. Aylar sonra konaklama yapma, yemeğe çıkma, toplantı yapma ihtiyacı doğan bu kişi için sizler fiyattan bağımsız bir adım önde oluyorsunuz.

Algı tercihi belirliyor

Yine aynı şekilde tarifini merak ettiğiniz bir kokteyl hakkında sosyal medyada araştırma yaparken, o kokteylin tarifine, bir otelin sosyal medya hesabından ulaşabilirsiniz. Tabii o tarifi öğrenirken, otelin odalarını da gezmiş olursunuz. X Hotels artık çok iyi kokteylleri olan bir otel.

X Hotels, otelde artan yemekleri ayrıştırıp, sokak hayvanları ile paylaşıyor ve siz bunu sosyal medya üzerinden sokak hayvanları ile ilgili bir içerik incelediğinizde, dolaylı yoldan öğrenebiliyorsunuz. Artık konaklama yaparken, sokak hayvanlarına sahip çıkan X Hotels her zaman aklınızın ucunda kalacak bir tesis.

Görüyorsunuz, bunlar çok karmaşık süreçler. Bu konu ilginizi çektiyse ve daha derin ve detaylı bilgi isterseniz, Turizmaktüel.com üzerinden bana ulaşabilirsiniz. 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.