Otel odasından sayım sonuçlarını bildiriyorum

Sayın Temizlik Görevlisi, banyoya o küçük sabunlardan bırakmayın lütfen. Kendi sabunum var. Ayrıca banyodaki lavabonun üzerinde duran 6 küçük sabunla duştaki 3 tane sabunu da lütfen alın.

12/04/2019 11:06
Otel odasından sayım sonuçlarını bildiriyorum

Nihat Demirkol, Hürriyet'te yayınlanan köşesinde, Londra’da bir otel müşterisiyle çalışanlar arasındaki notlu yazışmayı aktaran bir yazı kaleme aldı. Otel misafriyle kat görevlileri arasında geçen gülümseten diyalogları içeren yazı şöyle:

"Sayın Temizlik Görevlisi, banyoya o küçük sabunlardan bırakmayın lütfen. Kendi sabunum var. Ayrıca banyodaki lavabonun üzerinde duran 6 küçük sabunla duştaki 3 tane sabunu da lütfen alın. Teşekkürler, (S.Berman)

Sayın misafirimiz, ben sizin her zamanki oda hizmetliniz değilim. İsteğiniz üzerine duşdaki 3 sabunu aldım. Lavabonun üzerinde duran 6 sabunu da, fikir değiştirirsiz diye, lavabonun üzerindeki kağıt mendillerin yanına koydum. Ayrıca, tuvalet dolabına da 3 tane yeni sabun koydum; otel müdüriyetinin talimatı böyle, (Katy, oda temizlik görevlisi)

Sayın Mrs. Carmen, Bugün itibariyle odamdaki sabun vesaire mevcudu şöyle: Lavabonun üzerinde, tuvalet dolabının altında 4'lü 4 sıra ve 2'li bir sıra halinde 18 tane sabun - Kleenex kutusunun üzerinde 4'lü iki sıra ve 3'lü bir sıra halinde 11 tane sabun - Başucu masamda 4'lü 2 sıra halinde 8 sabun ve fildişi sabun kutusunda da 4 tane daha - Tuvalet dolabında 4'lü 3 sıra ve 2'li bir sıra halinde 14 sabun - Duştaki sabunlukta iyice yumuşamış 6 sabun - Duş kabininin kuzeybatı köşesinde 3'lü 2 sıra halinde 6 sabun Lütfen Kathy'ye söyleyin, odamı temizlerken sabunların düzenini bozmasın ve iyice tozunu alsın. Ayrıca, üstüste 4'ten fazla koyulunca sabunlar devriliveriyor, söyleyin bilsin. Bundan sonra koyacağınız sabunlar için size pencerenin pervazını öneririm. Hâlâ boş duruyor. Bir şey daha, kendime bir sabun, bir de sabunluk satın aldım. Karışıklığa mahal vermemek için otelin kasasına kilitledim. (S.Berman)"

 (*) Londra’da bir otel müşterisiyle çalışanlar arasındaki bu notlu yazışma, yıllar önce, Sunday Times’te yayınlanmıştı.

Yazının tamamı, aşağıdaki linkten okunabilir: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nihat-demirkol/dayanamadim-sayim-sonuclarini-acikliyorum-41179890


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.