Otel fiyatları düşüyor...

Turizm sektöründe temmuz ayında yaşanan büyük yoğunluğun Ağustos'un Ramazan'a denk gelmesi nedeniyle azalması bekleniyor. Yerli turistlerin pek tatil planı yapmadığı ağustos ayında otel fiyatlarında yüzde 25'e varan fiyat indirimleri var.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Otel fiyatları düşüyor...

Yurtdışı turlarda ise herhangi bir fiyat indirimi görülmüyor. Genel seçimler, okulların geç kapanması, öğrencilerin sınavlarının sürmesi ve havaların kötü gitmesi nedenleriyle Haziran ayında beklediğini bulamayan turizm sektöründe talep Temmuz ayına sıkıştı. Ramazan'da tatile gitmek istenmeyenlerin de izinlerini Temmuz'a alması ile birçok tesis ve bölgede yer bulma konusunda sıkıntı yaşandı, fiyatlar yükseldi.

TESİSLER FİYATLARINI DÜŞÜRDÜ...

Odeon Tours İç Pazar Müdürü Akın Akar Aksu'ya göre Ağustos ayıyla birlikte talebin düşüşe geçmesi bekleniyor. Hem acentaların hem de otellerin bu talep düşüşünü sınırlamak için eskisinden farklı imkanlar sunduğuna işaret eden Aksu, "Örneğin tesislerin fiyatlarında yüzde 25’lere varan indirimler var. Ayrıca banka ve kredi kartlarına taksit öteleme veya 12 taksit gibi uygulamalar yapılıyor. Bununla birlikte oruç tutan kesimin de bu dönemde tesislerden rahatlıkla yararlanabilmeleri için tesisler, iftar-sahur programları ve çeşitli etkinlikler düzenliyorlar" dedi. 

Ramazan'dan sonra bayramın zaman olarak tatil için çok güzel bir döneme denk geldiğini belirten Aksu, "Pazartesi ve Cuma günlerini de tatil olarak değerlendirecekler için 9 günlük bir tatil zamanı ortaya çıkacak. Bu döneme hem yurt içinde hem de yurt dışında çok ciddi bir talep oluşacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

TEMMUZ BEKLENTİNİN ÜZERİNE ÇIKTI...

Prontotour'un sahibi Ali Onaran da temmuz ayının yaşanan sıkışma nedeniyle çok yoğun geçtiğini belirterek, "biz yurtdışı turlarda yüzde 15 artış beklerken yüzde 25'e ulaştık. Ancak Ağustos'ta yüzde 20'ye varan düşüşler yaşayabiliriz" dedi.

Onaran, düşüşün çok fazla olmaması için kendilerinin de bazı tedbirler aldığını, yurtdışında çalıştıkları bazı tesislerde iftar ve sahura özel düzenlemeler yaptıklarını belirtti. Ancak Onaran, yurtdışı turlarda iç turizmde olduğu gibi fiyat indirimlerinin yapılmadığını ve fiyatların değişmeyeceğini ifade etti. Onaran, "Şu anda yurtdışında yüksek sezon. Uçaklar da sadece bize yönelik olmadığı için, fiyatlar konusunda yapacak birşey yok. Fakat kriz döneminde gerileyen yurtdışı tur fiyatlarının halen aynı seviyelerde olduğunu söyleyebilirz" dedi.

BAYRAM TURLARININ YARISI SATILDI...

Ramazan'daki kaybın bayramda telafi edileceğini anlatan Onaran, 5 hafta önceden turların yüzde 50'sinin satıldığına dikkat çekti. Onaran, "Bayram turlarının hepsinin satılacağını kesin gözüyle bakıyoruz" dedi.

Onaran, son günlerde dolarda yaşanan hareketliliğin ise kısmi bir tedirginlik yarattığını ve özellikle çok hızlı hareketlerin olduğu üç günde yüzde 20'lik bir kayıp yaşadıklarını söyledi. Ancak kurların sakinleşmesiyle birlikte talebin tekrar normal seviyeye geldiğini belirtti. Onaran, kurlardaki artışın devam etmesi halinde ise sektörü olumsuz etkileyeceğini kaydetti.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.