ÖRTAŞ Grup'tan Kıyıkışlacık'a yat limanı geliyor

Portföyünde Ataköy Ramada Hotel Suits, Delta Hotel By Marriot, Ramada Hotel Suites ve Maçka Suites otellerini bulunduran ÖRTAŞ Grup tarafından Milas Kıyıkışlacık’ta hayata geçirilecek üç çıpalı yat limanı projesi için ÇED süreci başlatıldı.

02/04/2024 13:34
ÖRTAŞ Grup'tan Kıyıkışlacık'a yat limanı geliyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Muğla’nın Milas İlçesinin Kıyıkışlacık İlçesinde Yönetim Kurulu Başkanlığını Temel Abdik’in yaptığı ÖRTAŞ Grup  tarafından hayata geçirilecek 3 çıpalı Yat Limanı Projesi için ÇED sürecinin başlatıldığını duyurdu.

DİP TARAMASI ÇALIŞMASI YAPILMAYACAK

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre, Bakanlıktan yapılan açıklamada, Muğla’nın Milas İlçesi, Kıyıkışlacık Mahallesi, Tahtakoz Mevkii’nde Temel Abdik, tarafından “Yat Limanı Projesi”nin gerçekleştirilmesi planlandığına işaret edilerek, şu bilgiler verildi:

“Projenin amacı bölgede iskelelerle yanaşma yerleri oluşturmaktır. Proje kapsamında herhangi bir dip tarama çalışmasının yapılması söz konusu olmayacaktır. Proje kapsamında, yatçıların yatlarından yürüyerek çıkabilmelerine olanak sağlayan rıhtım veya iskelelere sahip, dinlenme, konaklama ve alışveriş gibi sosyal tesisler ile yatlara bakım, onarım, karaya çekme ve teknik hizmetlerin de sunulabildiği deniz turizmi tesisleri yer alacak. Proje 3 çıpalı olarak planlanmıştır. Proje kapsamında kazıklı platform alanı, parseller ve yat limanı alanı, yüzer iskeleler, yüzer dalgakıran (ana ve tali), travel lift ve çekek yeri yapılması planlanmaktadır.

Yatçıların kullanımı için 1 adet ana yüzer dalgakıran, 1 adet tali yüzer dalgakıran, 3 adet yüzer parmak iskele bulunacaktır.  Ana dalgakıran toplam 590 metre uzunluğunda 6 metre genişliğinde, tali dalgakıran toplam 135 metre uzunluğunda 6 metre genişliğinde ve kazıklı platform toplam 551 metre uzunluğunda olup ortalama genişliği 17,67 metre olacak. Parseller ve yat limanı için 10.440 m2 kullanım alanı, kazıklı platform alanı 9.735 m2, Çekek alanı 2.000 m2, Lift iskelesi alanı 175 m, Yüzer dalgakıran ve parmak iskeleler alanı ise 6.500 m2 olarak planlanmıştır”

İNŞAAT VE TURİZM ALANINDA FAALİYET GÖSTERİYOR

Temel Abdik’in  Yönetim Kurulu Başkanı olduğu  ÖRTAŞ Grup  turizm ve inşaat alanında faaliyet gösteriyor. Şirketin projeleri arasında, Ataköy Ramada Hotel Suits, Delta Hotel By Marriot, Ramada Hotel Suites ve Maçka Suites yer alıyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.