Orientbank Hotel Istanbul Autograph Collection… 130 yıllık tarihi bankanın muhteşem dönüşümü

Orientbank Hotel Istanbul Autograph Collection, daha önce banka olarak hizmet veren 130 yıllık tarihi bir binanın muhteşem dönüşümüyle ortaya çıktı. Marriott zincirine bağlı premium segmentte hizmet veren Autograph Collection otellerinden biri olan Orientbank Hotel Istanbul’u, Genel Müdürü Engin Eryılmaz, Turizm Aktüel’e anlattı.

09/08/2022 15:04
Orientbank Hotel Istanbul Autograph Collection… 130 yıllık tarihi bankanın muhteşem dönüşümü

Orientbank Hotel Istanbul Autograph Collection’ı ana hatlarıyla anlatır mısınız?

Benzersiz, ilham verici, farklı tasarımlara sahip, 'Exactly Like Nothing Else' mottosu ile misfirperverlik vizyonu ortaya koyan, Marriott zincirine bağlı Autograph Collection otellerinden biri olan Orientbank Hotel Istanbul, uzun yıllar süren çalışma sonrası, 130 yıllık tarihi banka binasında misafirlerini ağırlamaya başladı. Tesisimizin, 36 adet özel tasarım odası, Lobby katında bulunan restoranı ve kasa dairesinde ki Gastro Jazz Klübü bulunuyor.

Tasarım ve konukseverlik konusundaki özgün ve farklı bakış açıları nedeniyle özenle seçilen Autograph Collection otelleri, kalıcı bir iz bırakan zenginleştirici deneyimler sunuyor.

Otelinizin en önemli özellikleriniz nelerdir? Otelinizi bölgenizde bulunan diğer otellerden farklı kılan ana unsurlar nelerdir?

Orientbank, premium segmentte hizmet veren bir tesistir. Fakat lüks olarak bildiğimiz birçok tesisten fiyat olarak daha yüksek fiyatlarda hizmet vermektedir. Bunun en önemli unsuru misafirlerimize, bizi tercih ettikleri andan itibaren yaşattığımız deneyim.

Açıldığımız günden beri Marriott.com’da ülkemizdeki tüm otellerin içerisinde misafir memnuniyetine göre sıralamalarda birinci olarak çıkıyoruz. Bununla birlikte bağlı olduğumuz tüm ‘Premium Segment’ tesisler içerisinde, EMEA bölgesinde, tüm kategorilerde yıl bazında birinci olarak devam ediyoruz.

Otelinizin odalarından bahseder misiniz?

Toplamda 4 kategoride 36 odamız bulunuyor. Oda içerisinde tarihi atmosfer ve günümüz ihtiyaçlarını gözeterek, harika bir sonuç ortaya çıkardık. Misafir memnuniyetinin sağlanması açısından inşaat süresince bizlerle birlikte çalışan akustik danışmanlarımız sayesinde, Mısır Çarşısı’nın yanı başında gerçekten çok sessiz ve mükemmel uyku kalitesi olan odalar oluşturduk.

Yine misafirlerimizin günlük moduna göre oluşturduğumuz çay menüsü, kapsül kahve opsiyonları ve sadece yağlardan üretilen, yenilebilir düzeyde doğal kozmetik ürünlerimiz bulunmaktadır. Ayrıca, kablosuz şarj ünitesi, Android veya Apple cihazlar için kablolu şarj ünitesi, bluetooh speaker gibi günümüz teknolojik ihtiyaçlarınızı da karşılayabileceğiniz noktaları da her odamızda misafirlerimizin hizmetine sunuyoruz.

Misafirlerinizin hizmetine sunduğunuz restaurant ve diğer hizmetler hakkında bilgi verir misiniz?

Dönemin estetiğini ve yerel simgelerini günümüze uyarlamak ve eşsiz bir “Gastro Jazz” deneyimi yaşatmak için Gregor by The Badau olarak konuklarımızı ağırlıyoruz. Burası aylık bir programı olan Jazz Klübü olmasının yanı sıra ayrıca, harika yemekler ve kokteyler sunan bir Fine Dine Restoran. Ayrıca, All Day Dining menüsünü sunduğumuz lobby alanında bulunan bir restoranımızda mevcut.

Bununla birlikte, Dünya’da sadece bize özel bir hizmet olan “The Seal” hakkında da bilgi vermek isterim: Misafirlerimiz tesisimize vardıklarında kendilerine, ‘Tarihi Banka’nın hizmet verdiği dönemde kullandığı bonolara itafhen, içerisinde bir ücret belirlenen, kendi adlarına düzenlenmiş, sıcak mum ile damga mühür yapılarak hediye ediyoruz. İsterseniz bu bonoları tesis içerisinde kullanabilir veya hatıra olarak saklayabilirsiniz.

Misafir profiliniz daha çok kimlerden oluşuyor? Otelinizin açılışından bu yana, misafirlerinizden ne gibi tepkiler alıyorsunuz?

Fenomen bir yapıya sahip tarihi binamızda, bölgede daha önce denenmeyen, uluslararası standartları koruyarak, çok farklı bir misaifirperverlik deneyimi misafirlerimize sunuyoruz. Bu da tüm Dünya’da karşılığını buldu. Şu ana kadar Birleşik Devletler ve Avrupa ülkelerinin başı çektiği 47 farklı ülkeden misafirlerimizi ağırladık. Ayrıca, tarihi Sultanahmet Yarımadası’nda, kültür turizmi olan bir destinasyonda bulunmamıza rağmen, repeat guest olarak adlandırdığımız misafirlerimizden 4’üncü, 5’inci, 6’ncı rezervasyonu yapan misafirlerimiz oldu.

Profesyonel ekibinizi oluştururken, nelere dikkat ettiniz? Orientbank Hotel Istanbul Autograph Collection olarak bir mesajınız var mı?

Ekibimizi oluşturken, multifonksiyonel, kreatif düşünebilen, mümkünse genç ekiplerle çalışmayı tercih ediyoruz.  Açılış öncesi 12 hafta önceden %20, 8 hafta önceden %50, 4 hafta önceden de %100 personel ile ekibimizi oluşturduk. Ardından çok yoğun oryantasyon ve role-play uygulamaları ile açılışa hazırlandık. Örnek verecek olursak; tesis içi aktif satışlar için sunduğumuz ürünlerin tamamını, ilgili departman üyelerine sunum yaparak tüketim yapmalarına imkan sağladık. Bunun da çok olumlu etkilerini gördük. Örneğin chek-in sırasında tesiste sunulan menülerin tamamına hakim ve o yemeklerin tadını bilen bir ekip arkadaşım, ürünü satarken daha başarılı sonuçlar aldı.

Tabii bunları da sürekli eğitim ile destekliyoruz. Mesela her bir çalışanımızın rutin eğitim programının yanı sıra, kendi cep telefonlarına günlük eğitim dökümanı gelir. İçeriğinde kısım kısım önemli eğitim konuları olur ve yolda, evde, günün her saati sadece 5 dakikasını ayırarak bu eğitimi alabilir.

Online platformlarda aldığımız yorumların çoğunda misafirlerimiz, 'Hayatımda kaldığım en iyi, en farklı, unutulmaz deneyimler yaşadığım tesis' tarzı cümlelerle bizi onurlandırıyor. Severek takip ettiğim, güvenilir Turizm Aktüel aracılığı ile herkesi, bu deneyimi yaşamak için otelimize davet ediyorum.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.