Ordu'da 3 otel birden açıldı...

Yerli otelcilik zinciri Anemon, Hampton by Hilton ve Balıktaşı City Otellerinin açılışı aynı güne denk geldi. İç İşleri Bakanı ve Kültür ve Turizm Bakanı açılışlara katıldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ordu'da 3 otel birden açıldı...

İçişleri Bakanı Şahin, Ordu'da üç oteli birden hizmete soktukları için mutlu olduklarını söyledi. Ordu'nun yarınlarının bugününden güzel olacağını ifade eden Bakan Şahin "Ordu herkesin gelip kaldıktan, gördükten sonra tekrar kalıp görmek istediği bir şehirdir. Ordu, Karadeniz Bölgesi'nin turizm merkezi olacak. Her şeyin; bilimin, sanatın ve sporun merkezi olacak. Ben iki otelin de ilimize, ülkemize hayırlı Uğurlu olmasını diliyorum," dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Ordu adına sevindirici bir gün olduğunu bildirdi. Doğduğu şehirde aynı günde üç otelin açılış törenine katıldığını söyleyen Bakan Günay, şöyle konuştu: "Türkiye'de turizmin gelişmesini ve yaygınlaşmasının en güzel, somut örneklerinden birini bugün Ordu'da yaşıyoruz. Hepimiz için son derece sevindirici bir olay. Ordu'ya ve Türkiye'ye hayırlı ve Uğurlu olmasını tüm kalbimle diliyorum."

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay Macaristan'daki bir anısını anlatarak, "Birkaç sene önce Macaristan Kültür Bakanı ile birlikte Budapeşte'den 200 kilometre boyunca yolculuk yaptım. Yol boyunca geçtiğimiz bütün yerleşim merkezlerinde evlerin kapılarında, pencerelerinde sakız sardunyası vardı. Sonra aynı bakan Türkiye'ye geldi ve Adana'dan Osmaniye'ye giderken hiçbir yerde duramadım.

Çünkü hiçbir yerde çiçek yoktu. Size soruyorum, çiçek Macaristan'da mı kolay yetişir, Türkiye'de mi Bereketli? Hangimiz güneydeyiz? Hangimizin toprağı Bereketli? Malesef bizim çiçek yetiştirmek, balkonumuzu, penceremizi düzenlemek, binamızı sıvatmak, sıva yapmak, çatı yapmak gibi alışkanlıklarımız yok. Bunlar olmazsa biz sadece otel yaparak turizmin bereketini Türkiye'nin her tarafına taşıyamayız” dedi.
 
Açılış törenlerine Ordu Valisi Orhan Düzgün, Malatya Valisi Mehmet Ulvi Saran, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Sinema Sanatçısı Kadir İnanır, ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.