Onur Air Çinlilere mi satılıyor?

Çin’e sefer düzenleyecek ikinci şirket olacak Onur Air'e talip çıktı. İstanbul-Çengdu seferlerini 9 saate düşürecek firmaya, bir Çinli şirketten satın alma teklifi geldi.

16/08/2019 21:11
Onur Air Çinlilere mi satılıyor?

Onur Air'in sahibi Cankut Bagana, turizmi oluşturan üç temel sacayağı olan otelcilik-konaklama, uçak şirketi-ulaşım ve tur operatörlüğü-pazarlama alanlarda yılların deneyimine sahip bir girişimci.

Bagana, 1997’de bünyesinde turizm alanında faaliyet gösteren onlarca firmanın bulunduğu, cirosu 800 Milyon Doları bulan Ten Holding’i yönetiyordu. Yıllar içinde bünyesindeki şirketler satılan holding küçülürken Bagana, Onur Air’i amiral gemisi gibi konumlandırarak işlerini devam ettirdi.

2013'te İranlı Babek Zencani’ye sattı, 2 yıl sonra geri aldı

2013’e gelindiğinde bu kez Onur Air’in satışı gündeme geldi. Bagana, amiral gemisi Onur Air’i İranlı Babek Zencani’ye 250 Milyon Dolara sattı. Zencani İran’da sıkıntılı günler geçirip hapse girince, Bagana, iki yıl sonra Onur Air’i sattığının yarı fiyatından az parayla geri aldı.

Para Dergisi'nden Kerem Köfteoğlu'nun haberine göre Bagaga, geçenlerde Çin’in çok önem verdiği Kuşak ve Yol girişimine ilişkin bir toplantıya katılmış. Çin'in ‘Pandalar Bölgesi’ olarak bilinen Çengdu’ya aktarmalı uçuşlarla 25 saatte gitmiş.

Onur Air, THY’den sonra Çin’e sefer düzenleyecek ikinci şirket olacak

Onur Air’in THY’den sonra Çin’e sefer düzenleyecek ikinci şirket olacağını hatırlatan Bagana, İstanbul-Çengdu seferlerini 9 saate düşüreceklerinin müjdesini vermiş.

Bu açıklamalar, Çinli firmaların Onur Air’le yakından ilgilenmesine yol açmış. Hatta Çinli bir firma Onur Air’i satın almak için bir teklif bile sunmuş. Kulislerde Onur Air’in 250-300 Milyon Dolar bandında bir fiyata satılacağı konuşuluyor.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.