Online satışlar iyi gidiyor, hatta rekor geliyor

Almanya’da bu yıl satışların iyi geçeceğine ilişkin iyimser beklenti dile getirenlere biri daha katıldı. İnternetten Seyahat Satışı Yapanlar Birliği (VIR), çevrimiçi seyahat pazarında bu yıl rekor düzeyde artış bekliyor.

02/03/2024 23:24
Online satışlar iyi gidiyor, hatta rekor geliyor

Üyelerinden gelen verileri değerlendiren Internet Reisevertrieb eV (VIR) Yönetim Kurulu Üyesi Michael Buller, 20245 yılına ilişkin beklentilerini içeren bir rapor hazırladıklarını bunu 5-7 Mart’ta gerçekleştirilecek ITB Berlin Fuarı’nda açıklayacaklarını belirterek, “Rezervasyonlar son derece iyi gidiyor” dedi. Turizmgazetesi'nde yer alan habere göre Buller, 5 gün ve üzeri tatillerde dijital kanallar üzerinden rezervasyonun 2019'da yüzde 51 iken 2023'te yüzde 59’a yükseldiğini, kısa tatil gezilerinin yüzde 82'si yalnızca dijital olarak rezerve edildiğini belirterek bu oranın 2024’te artmaya devam ettiğini söyledi.

Bu arada Travel Data + Analytics İş Geliştirme Direktörü Roland Gaßner de 2024 seyahat sezonuna ilişkin olumlu trendlerin devam ettiğini, Ocak 2024 erken rezervasyonlarının bir önceki yılın aynı ayını aştığını belirterek Ocak 2024'te Almanların sabit tarifeli veya modüller halinde düzenlenen tatil gezilerine yaklaşık 3,3 milyar avro harcadığını, bunun, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7'lik bir artışa karşılık geldiğini, Ocak ayı, Alman tatil seyahati pazarında açık ara yılın en güçlü rezervasyon ayı olduğunu söylüyor.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Tüm güncellemelerden e-posta yoluyla haberdar olun.