'Ömürboyu Bilet Ödülü'ne, Ulusoy'dan 'Ömürboyu Bedava Ulaşım'...

Ulusoy, İstanbul Film Festivali 'nde 'Ömürboyu Bilet Ödülü' alan, ancak iki yıldır maddi imkânsızlıklar nedeniyle festivale katılamayan Vahit Tansoy 'un hem konaklama hem de ulaşım masraflarını, ömür boyu karşılayacak.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
'Ömürboyu Bilet Ödülü'ne, Ulusoy'dan 'Ömürboyu Bedava Ulaşım'...

29 Mart 2011, İstanbul ; 2007 yılında  gerçekleştirilen 26. İstanbul Film Festivali ' nde 'Ömürboyu Bilet Ödülü' alan, ancak iki yıldır maddi imkânsızlıklar nedeniyle festivale katılamayan Vahit Tansoy'un bu yıl itibari ile festival ulaşımı için otobüs biletlerini ve konaklama giderlerini Ulusoy karşılamaya başlıyor.

 
Antalya’da yaşayan Tansoy, 2-17 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 30. İstanbul Film Festivali'ni takip etmesinin mümkün görünmediğini belirtiyor ve "Otel masrafı çok tutuyor, benim bu kadar imkânım yok. Ömürboyu Bilet ödülü olmasına rağmen festivalleri takip edememek çok acı" diyordu. Basında yer alan bu haberin üzerine Ulusoy Otobüs Grubu Başkanı Cem Koçak, Ulusoy olarak Tansoy'un hem konaklama hem de ulaşım sponsoru olma kararı aldı.
 
“Sinemadan başka aşkım yok” diyen Tansoy’un en büyük tutkusu ise İstanbul Film Festivali. Festivalde 70’in üzerinde film izleyerek en fazla film izleme rekorunun da sahibi olan Vahit Tansoy’un bu sevdası İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) da dikkatini çekti.  İKSV, Vahit Tansoy’u 2007’de 26. İstanbul Film Festivali’nde ‘emekleri’ nedeniyle ödüllendirerek o yıl Vahit Tansoy’a Şakir Ezcacıbaşı tarafından “Ömürboyu Bilet Ödülü”nü sundu. 18 yıldır her festival dönemi, bütün bir yıl yaptığı tasarruflarla ucu ucuna denkleştirdiği üç beş kuruşu cebine koyup İstanbul’un yolunu tutan Tansoy, maddi imkânsızlıklar nedeniyle son iki yıldır festivali takip edemiyordu.

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.