Öğretmenlere ucuz tatil projesi, ilgi görmedi...

Profesyonel otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlere özel kampanyanın yüzde 50 indirimli tatil fırsatı sağladığına işaret ederek, bunun güzel bir proje olduğunu söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Öğretmenlere ucuz tatil projesi, ilgi görmedi...

Turizmciler olarak öğretmenleri hep desteklemek istediklerine işaret eden Şimşek, 'Türkiye'de öğretmenlerin gelirlerini göz önünde bulundurduğumuz zaman tatil imkanlarının olmadığını görüyoruz. Bu projede yer almak bizlere gurur veriyor. Böyle bir proje ile öğretmenlere tatil imkanı sağlanıyor, ancak 15 günlük tatilde çok büyük bir hareket olduğu söylenemez' diye konuştu.

 

Bakanlığın bu projeyi yarıyıl tatilinden çok kısa süre önce açıkladığına dikkati çeken Şimşek, hareketliliğin bu nedenle az olabileceğin kaydetti. Şimşek, 'Öğretmenlere bu tip desteğin gelecekte de devam ettirilmesi gerekir. Yaz döneminde de öğretmenlere özel indirim yapılabilir' dedi.

 

Side - Manavgat Turizm işletmecileri Derneği (Side-Tuder) Başkanı Cengiz Haydar Barut da, özel tatil kampanyası çerçevesinde Side ve Manavgat yöresindeki otellere öğretmenlerin ilgi göstermediğini, bireysel olarak gelen çok az sayıda öğretmen olduğunu söyledi. 'Öğretmenler, Side ve Manavgat bölgesindeki otellerde sunulan ucuz tatile ilgi göstermedi' diyen Barut, havaların soğuk olmasının da bunda etkili olabileceğini kaydetti.

 

Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Türkiye'deki kötü hava koşullarının sömestr tatili hareketliliğini olumsuz etkilediğini, bu nedenle de öğretmenlerin yüzde 50 indirimli tatil imkanından yararlanamadıklarını belirtti.

 

Bu kampanyanın turizmciler tarafından olumlu karşılandığını ifade eden Hacısüleyman, şöyle konuştu: 'Öğretmenlerin yanı sıra Türkiye'deki her kesim yaz aylarında da ucuz tatil imkanına sahip. Türkiye'de erken rezervasyon indirimli satışlar bugünden başladı. Erken rezervasyon yaptıranlar yüzde 40'a varan indirimlerle tatil yapma olanağı bulunuyor. Sömestr tatilinde hava koşulları nedeniyle indirimli tatil yapamayanlar, erken rezervasyon yaptırarak yaz aylarında da bu indirimi alabilirler.

 

Erken rezervasyon bütün vatandaşlara yüzde 40'a varan imkanlar sunuyor. Piyasaya yönelik erken rezervasyon dönemi her yıl Mart ayında başlarken bu yıl erken başladı. Daha düşük bütçeli, uygun tatil yapmak isteyenler için erken rezervasyon önemli bir fırsattır. Yaz aylarında tatile çıkmak isteyenler şimdiden rezervasyonlarını yatırsınlar, çünkü yurt dışından gelen turistlerde artış görülüyor. Bu artış nedeniyle erken rezervasyon yaptırmayanlar indirimden faydalanamazlar ve daha pahalıya tatil yaparlar.'

 

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Otelciler Federasyonu ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinin katkılarıyla yarı yıl tatilinde öğretmenlere yüzde 50 indirimi tatil imkanı sağlanmıştı. (Sondakika.com)


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.