Öger Tur Genel Müdürü Meier, "Türkiye, 2010´un kazananı olacak"...

2010´da Akdeniz´in kazanan ülkesi Türkiye olacak. Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Öger Tur Genel Müdürü Wybeke Meier, 2010 yılında Akdeniz´de turizm sektöründe kazanan ülkenin Türkiye olacağını söyledi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Öger Tur Genel Müdürü Meier, "Türkiye, 2010´un kazananı olacak"...

Wybeke Meier, yaptığı açıklamada, Almanya´dan yurt dışına çıkışlarda bir önceki yıla oranla yüzde 4´lük bir azalma olduğunu bildirdi. Geçen yıl 62 milyon Alman´m tatile çıktığım, bunların büyük kısmının Almanya içinde tatilini geçirdiğini anlatan Meier, Almanlar´m tatil için, kendi ülkelerini yeni yeni keşfettiklerini ve hiç olmazsa yılda bir kez Almanya içinde seyahate çıktıklarmı kaydetti. Meier, "Bütün seyahat acenteleri Almanya içinde sundukları tatil paketlerini artırdı" dedi.

 

Turizm sektöründe bir hareketlenme görüldüğünü, önümüzdeki haziran ayı için gerçekleşen rezervasyon sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yükseldiğine işaret eden Meier, şunları kaydetti: "2009´da turizm sektöründe en karlı çıkan ülke Türkiye oldu. Geçen yıl sezon başındaki durgunluk, haziranda yerini hareketliliğe bıraktı.

 

Antalya´nın yanı sıra Ege bölgesinde de ciddi hareketlilik vardı. İstanbul satışlarımız da planladığımız şekilde gerçekleşti. Halen 2010 yılı rezervasyonlarında geçen yıla göre yüzde 10 artış var. Bu da ciddi bir potansiyel oluşturuyor. Bu verilere rağmen 2010 yılı için ciddi bir öngörü yapmak mümkün değil.

Tatilciler rezervasyon süresini 4-6 haftaya indirdi. Bu nedenle değerlendirmemizi ona göre yapmamız gerekiyor. Uçuş kapasitemizi geçtiğimiz yıla göre arardık. 2010´un Akdeniz´de kazanan ülkesi Türkiye olacak. Biz planlarımızı ona göre yaptık." Öger Tur´un iş kapasitesinin önemli bölümünü Antalya´nın oluşturduğunu, ancak kültür turları, Anadolu turlarma da önem verdiklerini vurgulayan Meier, "Öger Tur olarak Adana havaalanına sefer düzenleyerek, turizmi bu bölgeye yaymaya çalışıyoruz.

Türkiye´yi doğusundan batısına her yönüyle sunan tek acenteyiz. Haftada 400 uçuşumuz var. Türkiye´de 360 otelle çalışıyoruz. Bizim ana işimiz Antalya olsa da Türkiye´yi bütün değerleri ve bütün yerleri ile sunacağız" diye konuştu. (TUYED)

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.