Ödüllü tatil karikatürleri Antalya Havalimanı’nda sergileniyor

10'uncu Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda dereceye kalan eserler Fraport TAV Antalya Havalimanı sponsorluğuyla Antalya Havalimanı’nda sergilenmeye başladı.

11/07/2019 19:00
Ödüllü tatil karikatürleri Antalya Havalimanı’nda sergileniyor

Prof. Dr. Nazmi Koçak’ın yarışma Koordinatörlüğü ile gerçekleşen 10. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda dereceye kalan eserler Fraport TAV Antalya Havalimanı sponsorluğuyla Antalya Havalimanı’nda sergilenmeye başladı.

2009 yılından günümüze her yıl düzenlenmekte olan Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nın “Tatil anıları” temalı bu yılki yarışmasında dereceye giren eserler, Fraport TAV Antalya Havalimanı’nda yolcuların beğenisine sunuldu. Sergi 24 Temmuz’a kadar İç Hatlar Terminali’nin asma katında sergilenmeye devam edecektir.

Antalya'dan ayrılan yolcuları hem duygulandırıyor, hem güldürüyorlar 

Fraport TAV Antalya Genel Müdürleri Deniz Varol ve Bilgihan Yılmaz, Antalya gibi Türkiye’nin önde gelen tatil destinasyonundan ayrılan yolcuları tatilde edindikleri anılar ile güldürerek, düşündürerek ve biraz hüzünlendirerek uğurlamaktan mutluluk duyduklarını bildirdiler.

Turizmi çeşitli boyutları ile incelemek ve tatil amacıyla seyahat eden bireylerin tatilleri döneminde konaklama, ulaştırma, yeme-içme, eğlence, rekreasyon, gezme-görme, müzeler, çevre, turist-yerli ilişkileri, vb... ilişkilerin ve yaşanan deneyimlerin değerlendirilmesi, bu yarışmanın temel amacını oluşturmaktadır.

62 farklı ülkeden 584 karikatür sanatçısı yarıştı

Yarışmaya iki kategoride eserler kabul edilmektedir. Yetişkinler kategorisini 17 ve daha yukarı yaşlardaki, Gençler Kategorisini ise 16 ve altındaki yaşlardaki karikatürcüler oluşturmaktadır.

10'uncu Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na 62 farklı ülkeden 584 karikatür sanatçısı toplamda 1101 eserle katıldı. Seçim işlemi üç aşamalı olarak gerçekleştirildi. Yarışma her yıl düzenlenmekte olup, amatör ve profesyonel dünyadaki bütün karikatür sanatçılarına açıktır.

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.