Ödül yağmuru Bakan Günay’ı mest etti...

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilen “Avrupa’nın En İyi Turizm Kuruluşu” ödülü ve Türkiye’nin toplamda aldığı 15 ödül Bakan Ertuğrul Günay’ı da sevindirdi.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Ödül yağmuru Bakan Günay’ı mest etti...

Tüm çalışanlarına teşekkür eden Günay, “Gurur ve mutluluk duyuyorum” dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaptığı çalışmalarla uluslararası önemli turizm kuruluşlarından üst üste ödülleri alarak dikkatleri üzerine çekti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, başarılı çalışmaları için tüm çalışanlarına teşekkür ederek, “Bu ödüllerden gurur ve mutluluk duyuyorum” değerlendirmesini yaptı.

Bakanlık, 2012’nin son dönemine müjdeli haberlerle girdi. Uluslararası turizm sektörünün en saygın seyahat ödüllerinden sayılan ve “Turizm Oscarları” olarak da nitelendirilen World Travel Awards 2012’den (Dünya Seyahat Ödülleri) Türkiye’ye toplam 15 ödül geldi. “Dünya Seyahat Ödülleri” dünyanın önde gelen medya kuruluşları ve küresel markaların işbirliğiyle yürütülen ve ödüllerle aynı ismi taşıyan tamamen bağımsız bir platform tarafından veriliyor. Adaylar, turizm endüstrisi uzmanlarından oluşan bir panel tarafından belirleniyor ve oylamalar internet üzerinden yapılıyor.

En iyi turizm kuruluşu...

Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Avrupa’nın En İyi Turizm Kuruluşu” ödülüne layık görülürken, İzmir de “Avrupa’nın En İyi Kruvaziyer Destinasyonu” ödülünü aldı. İzmir, bu ödül için Amsterdam, Atina, Cannes, Kopenhag, Dubrovnik, Lizbon, Oslo, Reykavik, St. Petersburg ve Venedik ile yarıştı.

Mükemmel Zeugma...

Bir diğer ödül de dünyanın önde gelen seyahat sitelerinden Tripadvisor’dan geldi. Site ziyaretçilerin oylarıyla Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi’ni, 2012’nin “mükemmellik” ödülüne layık görüldü. Müze daha önce de Ekonomist Dergisi tarafından “Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları” araştırmasında 2011 ve 2012 yıllarında üst üste iki kez birinci olmuştu.

İngiltere’nin ünlü aylık seyahat kültürü dergisi “Food and Travel”ın düzenlediği “Food and Travel Magazine Reader Awards 2012” de “Destination of the Year (Gidilmesi Gereken Merkez)” klasmanınıda İstanbul’u birinci şehir seçti. Food and Travel, 15 yıldır okuyucularıyla yemek dünyasının ve seyahat merkezlerinin “en”lerini başarıyla buluşturuyor.

Özendirme değeri taşıyor...

Bakan Günay, ödüllere ilişkin olarak Hürriyet’e şunları söyledi: “Biz oldukça güç imkanlar içinde çalışan bir Bakanlığız. Kamu bütçesinden bize ayrılan pay, yaptığımız işe oranlarsak oldukça az. Buna karşılık arkadaşlarımız, Bakanlığımın bütün mensupları, büyük bir özveri ile çalışıyorlar ve son yıllarda Türkiye turizminin içine tarihi, kültürü, arkeolojiyi, sanatı katarak marka değeri yüksek bir konuma taşımaya uğraşıyorlar. Yaptığımız çalışmaların uluslararası düzeyde ilgi ve takdir görmesi, bizim için çok büyük bir özendirme değeri taşıyor. Bakanlığımın ve Türkiye turizminin bütün çalışanları adına bu ödüllerden gurur duyuyorum.”

Turizme 15 ödül...

Dünya Seyahat Ödülleri’nde Türkiye’nin başırıları ise şöyle sıralandı:

-Avrupa’nın en iyi turizm kuruluşu: Kültür ve Turizm Bakanlığı

-Avrupa’nın en iyi kruvaziyer destinasyonu: İzmir

-Avrupa’nın en iyi all-inclusive oteli: Concorde De Luxe Resort

-Avrupa’nın en iyi “All-Suite” oteli: Hotel Les Ottomans

-Avrupa’nın en iyi “couple-çift” oteli: Adam&Eve Hotels

-Avrupa’nın en iyi dizayn oteli: Adam&Eve Hotels

-Avrupa’nın en iyi aile resortu: Kemer Resort Hotel

-Avrupa’nın en iyi golf resort oteli: Cornelia De Luxe Resort

-Avrupa’nın en iyi lüks oteli: Hotel Mardan Palace

-Avrupa’nın en iyi lüks otel markası: Kempinski Hotels

-Avrupa’nın en iyi lüks resortu: Cornelia Diamond Golf

-Avrupa’nın en iyi yeni lüks oteli: Angel’s Peninsula

-Avrupa’nın en iyi kral dairesi: Mardan Palace Antalya Royal Suite

-Avrupa’nın en iyi spa resortu: Mardan Palace

-Avrupa’nın en iyi tur operatörü: GTI

(Umut Erdem)

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.