Odeon Tours: Sahte içki olayının sorumluları cezalandırılsın

Odeon Tours, Bodrum’da meydana gelen ve 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 12 kişinin de hastaneye kaldırıldığı sahte içki olayı ile ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı...

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Odeon Tours: Sahte içki olayının sorumluları cezalandırılsın

Odeon Tours, Bodrum’da meydana gelen ve 3 kişinin yaşamını yitirmesi ile sonuçlanan sahte içki olayı ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Odeon Tours’dan yapılan açıklama şöyle: “Perşembe günü Bodrum’da bir tekne turuna katılımları sonrasında 28.05.2011 tarihinde sabah erken saatlerde bir kısım personelimiz rahatsızlanmış ve sağlık kurumlarına götürülmüştür. Yapılan tetkikler sonucunda metil alkol zehirlenmesi tanısı konulmuş ve bunun üzerine bu tura katılan tüm turistler ve personelimiz bilgilendirilerek zehirlenme olasılığına karşı sağlık kurumlarına yönlendirilmiş ve kontroller sonucunda etkilenen 12 kişi’nin Bodrum’da çeşitli sağlık kuruluşlarında tedavilerine başlanmıştır.
 
Aldığımız bilgilere göre aynı günkü turda çeşitli firmalardan toplam 100 kişi civarında, Rusya, Ukrayna, Polonya, Azerbaycan, Kazakistan, Türkiye, İngiliz vatandaşı şirket çalışanları ve turistler bulunmaktadır.  Geçtiğimiz süre içinde bunlardan bazıları sağlık kurumlarına başvurmuş olup, ilk gelen bilgilere göre zehirlenmenin teknede servis edilen sahte viski kaynaklı olduğu düşünülmektedir.
 
28.05.2011 tarihinde durumları ağırlaşan 2 kişi, şirketimizce ve 112 acil servis tarafından organize edilen 2 ayrı ambulans uçak ile durumları kritik olmayan 10 kişi ise kara ambulansları ile Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edilmişler ve tedavilerine burada devam edilmiştir. 1 Haziran akşamı itibarı ile toplam 10 kişi taburcu edilmiştir.
 
Durumu kritik olan 2 kişiden; Rus uyruklu çalışanımız Aygul Zalyaeva maalesef 31.05 Salı günü tedavi görmekte olduğu Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde hayatını kaybetmiştir. Durumu kritikliğini koruyan diğer kişinin ise yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilmektedir.
Buna ek olarak söz konusu tura katılan ve 27.05 Cuma günü Moskova’ya dönen 2 turist de rahatsızlanarak Moskova hastanelerinde tedavi altına alınmıştır. Turistlerden bir tanesinin durumu iyi olmakla beraber durumu kritik olan Marina Sheveleva’nın 01.06 Çarşamba günü hayatını kaybettiği bilgisi alınmıştır.
 
Odeon Tours olarak bu elim olay sonucunda hayatını kaybeden değerli çalışanımız ve misafirimizin ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.
Tüm mağdurlara gereken destek hem bizler hem de ilgili sigorta şirketi tarafından maksimum düzeyde sağlanmaktadır.
 
Yaşanan acı kayıp ve mağduriyetler adına, avukatlarımız tarafından sorumluların cezalandırılması yönünde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır. Zanlıların tutuksuz yargılanmalarına itiraz edilmiş olup, ilgililerin tutuklanması istemi ile suç duyurusunda bulunulacaktır. Güvenlik birimleri tarafından soruşturmanın tamamlanması ile birlikte suçluların bir an önce tespit edileceğine ve gerektiği şekilde cezalandırılacaklarına inanıyoruz.
 
Ayrıca, farklı acenteler tarafından aynı teknede 26 ve 27 Mayıs tarihlerinde düzenlenen turlara katılan yolcuların da benzer sağlık sorunları yaşadığı, bu kişilerden Maria Shalyapina’nın 30.05 günü tedavi gördüğü Antalya’da hayatını kaybettiği, bir diğer yolcunun sağlık durumunun ise kritikliğini koruduğu ve Denizli’de bir hastanede tedavi altında olduğu bilgisini kamuoyu ile paylaşmak isteriz.
 
Konu hakkındaki gelişmelerden kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.