ODEON Tours, 'Devler liginde'...

ODEON Tours, Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında kendi sektöründe 4’üncü sıraya yerleşti. Fortune dergisinin yaptığı araştırma sonucunda, İstanbul merkezli ODEON Turizm İşletmeciliği A.Ş. Türkiye’deki en büyük 500 şirket arasında ise, 104. sırada yer aldı.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
ODEON Tours, 'Devler liginde'...

2011 yılına ait net satışlar, özkaynak ve karlılık verilerinin açıklandığı araştırmada, ODEON Turizm İşletmeciliği A.Ş., seyahat ve taşımacılık hizmetleri sektöründe ise Türk Hava Yolları A.O, T.C. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ve Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş’nin ardından 4’üncü sırada yer aldı.

İstanbul merkezli ODEON Turizm İşletmeciliği A.Ş., 2011 yılı bilançoları baz alınarak hazırlanan Fortune 500 Türkiye listesinde seyahat ve taşımacılık hizmetleri sektöründe 4’üncü sırada yer aldı.

Araştırmada tüm sektörlerde 104. sırada yer alan ODEON Turizm İşletmeciliği, İstanbul ili sıralamasında 64’üncü oldu. ODEON Turizm İşletmeciliği A.Ş., seyahat ve taşımacılık hizmetleri sektöründe Türk Hava Yolları A.O, T.C. Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü ve Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş’nin ardından 4’üncü sırada yer aldı.

Tur operatörlüğü, yer hizmetleri, seyahat acenteliği, konaklama, güvenlik ve havacılık ana alanlarında faaliyet gösteren OTI Holding, Türkiye’de aralarında Odeon Turizm İşletmeciliği’nin de yer aldığı aynı ortaklık yapısına sahip 6 şirket ve Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Polonya, Mısır ve Tayland’da faaliyet gösteren 9 iştiraki ile turizm sektöründe global bir lider şirketler grubu olma yolunda ilerliyor. Bu kapsamda İspanya ve Çin’de de şirket olarak yapılanma çalışmaları devam ediyor.

Türkiye’de Yer Hizmetleri ve İç Pazar Tur Operatörlüğü faaliyetlerinde bulunan Odeon Turizm İşletmeciliği A.Ş. 2011 yılında Türkiye’de 850 bin turiste yer hizmeti, ayrıca 44 bin yerli turiste tur operatörü olarak hizmet verdi.

OTI iştiraki Coral Travel da Rusya’da ilk sırada...

Mart ayında gerçekleşen Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) ve Kommersant Gazetesi’nin araştırması sonucunda, bünyesinde Coral Travel’in de olduğu OTI Holding, Rusya’daki en büyük turizm grubu seçilmişti.  Haberde OTI,  2011’de 29,4 milyar ruble ciro yaparak, 939 bin turisti Rusya’dan yurtdışına tatile yolladığını, 2010’a kıyasla cirosunun yüzde 6 arttığını vurgulandı. OTI Holding bünyesinde 3 bine yakın profesyonel çalışan, 26 ülkede, 5 kıtada turizme hizmet veriyor.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.