O ülke turistten vergi alacak

Uzak Doğu'nun turizmde parlayan yıldızı Filipinler turizmde ilginç bir karara imza attı. Adalar ülkesi Filipinler hem yerli hem de yabancı turistlerden 10 Dolar vergi alacak.

06/08/2018 18:13
O ülke turistten vergi alacak

Uzak Doğu'da son dönemde Tayland'a rakip olarak atılım yapan Filipinler, seyahat konusunda özellikle Batılı turistlerin dikkatini çekmeye başladı. Bozulmamış doğası, turistler tarafından nispeten daha az zarara uğratılmış coğrafyasıyla Filipinler son dönemin ilgi odağı.

Ancak bölgeye gelen turistler Filipinler'i Tayland ile kıyaslarken bu konuda atması gereken daha çok adım olduğu düşüncesinde. Filipinler yönetimi de artan turizm talebi ve gelen eleştiriler doğrultusunda bir takım adımlar atma kararı aldı. Bu kararlardan biri de ülke sınırları içindeki tüm turistleri ilgilendiriyor.

Alınan karara göre Filipinler'de tatil yapacak olanlardan 10 dolar vergi alınacak. Üstelik bu vergi yerli-yabancı turist ayrımı gözetmeyecek. Bu doğrultuda toplanan vergiler, ülkenin turizm yatırımlarında ve altyapı iyileştirmelerinde kullanılacak.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.