O patlama Kıbrıs turizmini nasıl etkileyecek?

KITREB Başkanı Yusuf Nidai, Acapulco Otel’in en büyük turizm merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, oluşan zararın turizmi büyük ölçüde etkileyeceğini söyledi.

14/09/2019 16:27
O patlama Kıbrıs turizmini nasıl etkileyecek?

KITREB Başkanı Yusuf Nidai, patlamaların Acapulco Otel’e büyük zarar verdiğini ve ülke turizmine puan kaybettirdiğini söylerken, KITSAB Başkanı Kilim, büyütülecek bir durum olmadığını savundu.

KITREB Başkanı Yusuf Nidai, Acapulco Otel’in en büyük turizm merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, oluşan zararın turizmi büyük ölçüde etkileyeceğini söyledi. Turizm mevsiminin yoğun olduğu dönemde yaşanan olayın çok üzücü olduğunu ifade eden Nidai, bunun turizm sektörü için artı bir puan olmadığını belirtti.  Yusuf Nidai, “Yaşanan olay turizme önemli bir yara” ifadesini kullandı.

“BÜYÜTÜLECEK BİR DURUM YOK”…

KITSAB Başkanı Erkan Kilim ise, yaşanan olayın talihsiz bir kaza olduğunu belirterek, her ülkede olabileceğini ve büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Kilim, bütün tedbirlerin alındığına dikkat çekerek, olayın ülke turizmini etkilemeyeceğini savundu.

Olayın, yangın gibi her ülkede olabileceğini söyleyen Kilim, buna örnek olarak geçtiğimiz yıllarda Güney Kıbrıs’ta yaşanan askeri mühimmatın patlamasını gösterdi.

TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ ÖRGÜTLERİ İKİYE BÖLDÜ

Girne’de Çatalköy bölgesinde çıkan yangının askeri cephaneliğe sıçraması sonucu meydana gelen patlamalar, turizm sektöründeki örgütleri ikiye böldü. Bir taraf, dünkü olayın ülke turizminde büyük bir yara olduğunu vurgularken, diğer taraf “Büyütülecek bir şey olmadığı” görüşünü ortaya koydu.

Konuyla ilgili Kıbrıs Gazetesi'ne konuşan Yusuf Nidai, patlamaların Acapulco Otel’e büyük zarar verdiğini ve ülke turizmine puan kaybettirdiğini dile getirirken, KITSAB Başkanı Erkan Kilim olayın büyütülecek bir durum olmadığını söyledi.

OLUŞAN ZARAR TURİZMİ BÜYÜK ÖLÇÜDE ETKİLEYECEK

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) Başkanı Yusuf Nidai, Acapulco Otel’in en büyük turizm merkezlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, oluşan zararın turizmi büyük ölçüde etkileyeceğini söyledi. Turizm mevsiminin yoğun olduğu dönemde yaşanan olayın çok üzücü olduğunu ifade eden Nidai, bunun turizm sektörü için artı bir puan olmadığını belirtti.

Turizmin yoğun yaşandığı bölgede askeri birliğin olması ve büyük mühimmat depolarının olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını vurgulayan Nidai, “Yaşanan olay turizme önemli bir yara” ifadesini kullandı. Nidai, yaşanan olayın çok üzücü olduğunu ancak ülke olarak bazı olaylar yaşandıktan sonra önlem almaya başlanıldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti:

ASKERİ BİRLİK BAŞKA YERDE OLABİLİR

“Askeri birlik başka yerde de olabilir. Turizmin yoğun olduğu bir bölgede mühimmatın işi ne? Bunun hiçbir açıklaması ve mazereti olamaz. Turizmci olarak kabul edilebilir bir durum değil. Askeri birlik uzaklaştırılamaz diyelim.

Mühimmat depolarının turizm merkezlerine yakın olması kabul edilemez. Bu konuda gerekli birimlerin çok acil önlemler almasını ve turizme açık yerlerde bulunmamasını sağlamalarını rica ediyorum.”

HER ÜLKEDE OLABİLİR, BÜYÜTÜLMEMELİ

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) Başkanı Erkan Kilim ise, yaşanan olayın talihsiz bir kaza olduğunu belirterek her ülkede olabileceğini ve büyütülmemesi gerektiğini ifade etti. Kilim, bütün tedbirlerin alındığına dikkat çekerek, olayın ülke turizmini etkilemeyeceğini savundu.

Yaşanan üzücü olayın yangın gibi her yerde olabileceğini söyleyen Kilim, geçtiğimiz yıllarda Güney Kıbrıs’ta da benzeri olayın yaşandığını ve askeri mühimmatın patladığını anımsattı. Kilim sözlerine şöyle devam etti: “Her şey kontrol altına alındı. Yetkililerin de gerekli önlemleri alacağından eminiz. Devletimize ve askerimize güveniyoruz. Türkiye’den de ekipler geldi, gerekli tetkikleri yapılacak. Ülkemiz güvenli bir ülkedir. Böyle kazalar olabilir.” 

 

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.