Oteldeki robot işçiler tam bir fiyasko

Japonya'da robotların işlettiği Henn na (Tuhaf) adlı oteldeki tüm işlemler robotlar tarafından yapılıyordu. Ancak işlerin aksaması robotların yarısının görevden alınmasına neden oldu.

17/01/2019 12:02
Oteldeki robot işçiler tam bir fiyasko

2015 yılında Japonya'da hizmete başlayan Henn-na Otel robotlar tarafından işletilen ilk otel olma özelliğini taşıyordu. 243 robotun görev yaptığı oteldeki işlerin aksaması radikal kararlar aldırdı ve bu robotların yarısı görevden alındı.

İşten çıkarılmalardan biri de, Churi adlı bebek şeklinde bir asistan oldu. Siri, Google Asistan ve Alexa yerel işletmelerin açılış ve kapanış saatleriyle ilgili soruları cevaplayabiliyordu, ancak Churi bunu yapamadı.

Otel misafirleri Churi’ye “Eğlence parkı ne zaman açılıyor?” diye sorduğunda, robotun verebileceği bir cevabı yoktu. Bu bir problemdi, çünkü Churi’nin insan işçilerin yerine geçerek Strange Hotel’in personel eksikliğini azaltmasına yardım etmesi gerekiyordu.

Otelde hata yapan diğer robotlar:

Check-in sırasında konumlandırılan iki velociraptor robotu da kullanımdan kaldırıldı. Çünkü insan işçiler, işlerini kendileri yapmak zorunda kaldı ve konukların pasaportlarının manuel olarak fotokopisini çektiler.

İki robotlu bagaj taşıyıcısı, oteldeki 100’den fazla odanın sadece 24’üne ulaşabildi ve yağmurda ya da karda başarısız oldu. Ayrıca, sık sık birbirlerinin yanından geçmeye çalışırken, sıkışıp kaldılar.

Otelin ana konsiyerj robotu, uçuş programları ve yakındaki turistik yerler hakkındaki soruları nasıl cevaplayacağını bilmiyordu. O zamandan beri bir daha kullanılmadı.

 


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.