O kentte oteller 5 aydır yüzde 100 dolu

Van’a sınır komşusu İran’dan gelen turistler için her geçen gün yeni etkinlikler ve organizasyonlar düzenlenmeye devam ediliyor.

08/11/2019 12:06
O kentte oteller 5 aydır yüzde 100 dolu

Van'da, İranlı ünlü şarkıcı Moein, sahne aldı. Kente tatile gelen ve konsere akın eden 6 bini aşkın İranlı turist, Moein’in şarkılarıyla coştu. Van’ın turizm gelirinin büyük ölçüde etkilendiği sınır komşusu İran’dan gelen turistler için kentte her geçen gün yeni etkinlikler ve organizasyonlar düzenlenmeye devam ediyor.

Resmi verilere göre, bu yılın 10 ayında kente giriş yapan turist sayısı 500 bini aşarken, bu rakamın büyük bir çoğunluğunu İranlı turistler oluşturdu. Bu rakamın yıl sonuna kadar 700 bini aşmasa beklenirken, otellerin de Haziran ayından itibaren tam kapasite çalıştığı ve yüzde 100 doluluk oranına ulaştığı belirtildi.

6 bini aşkın kişi, konser öncesi salona girmek için uzun kuyruklar oluşturdu

İran’da ’Hoca’ diye anılan ve en çok dinlenen şarkıcı olan Moein, kentte sahne aldı. Moein, Edremit ilçesindeki Nur Tatar Spor Salonu’ndaki konserde sahneye çıktı.

Vandaki İranlılar ile komşu ülkenin, Tahran, Tebriz, İsfahan, Şiraz ve Meşhed gibi büyük kentlerinden servislerle, özel araçlarla ve tur operatörleriyle kente gelen yaklaşık 6 bini aşkın kişi, konser öncesi salona girmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

İranlılar ellerindeki poster ve çiçeklerle konserde doyasıyla eğlenirken, polis ve özel güvenlik görevlileri de alanda yoğun güvenlik önlemi aldı. İranlılar, konserle Vanda unutulmaz bir gece yaşadı.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.