Niksar, dünyaca ünlü Nathan Jones'i ağırladı

2011’in Eylül ayında İngiltere’nin Bristol kentinden Japonya’ya ulaşmak üzere bisikletiyle yola çıkan Nathan Jones 4 aydır pedal basıyor.

Turizm Aktüel Turizm Aktüel 31/12/2019 23:40
Niksar, dünyaca ünlü Nathan Jones'i ağırladı
Fransa, Almanya, İsviçre, Avusturya, Slovenya, Sırbistan, Hırvatistan, Bulgaristan ve Yunanistan’dan sonra Türkiye’ye gelen 25 yaşındaki Nathan Jones  İngiltere’nin Galler Bölgesinde doğmuş. Ülkemizden sonra Gürcistan’a geçeceğini belirten Nathan Jones ; “Aylardır yollardayım. Tanımadığınız ve belki de hiç gitmediğiniz ülkelerin yollarında bisikletle dolaşmak hiç kolay değil. Zor koşullarda yaşamaya alıştığımı söyleyebilirim. Örneğin; dışarıda -15 derecede uyuyabiliyorum artık..” diyerek Japonya’ya gidinceye kadar kendisini bekleyen güçlükler hakkında ip uçları verdi.


19 Ocak Perşembe gecesi Niksar ilçe sınırları içerisine giren Nathan Jones Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar’ın konuğu olarak Ayvaz Park Otel’de konakladı. Kahvaltıda Niksar’ı ve Belediye Başkanı Duran Yadigar’ı ziyarete gelen Turizm Aktüel Dergisi’nin yetkilileriyle de tanışan Nathan Jones, Türk konukseverliğine tanık olmaktan ve Anadolu kültürünü yakından tanımaktan memnuniyetini İfade etti.



Belediye Başkanı Duran Yadigar, Nathan Jones ’e  “NİKSAR” rozeti, Niksar Cevizi ve Cevizli Sucuk armağan etti. Başkan Yadigar’a nezaketinden dolayı teşekkür eden Jones; “Cycling Towards The Sun” projesi kapsamında gerçekleştirdiğim yolculuğu Japonya’da tamamladıktan sonra yazın tekrar ve mutlaka arkadaşımla birlikte Niksar’a geleceğim.” dedi. Turizm Aktüel Dergisi adına Niksar’da bulunan turizm uzmanı Eray Oral ile uzun süren sohbetten sonra Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Nathan Jones, Emniyet Amiri İrfan YABAŞ ve Baş Komiser Yaşar Erkut’a kendisine gösterdikleri yakın ilgi ve dostluktan dolayı teşekkür etti. Niksar Kalesi ve Yağıbasan Medresesi ziyaretinden sonra sıcak içecek ikram edilen Nathan Jones anı fotoğrafları çekildikten sonra vedalaşarak bisikletiyle Ünye’ye hareket etti.


Nathan Jones’in ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar izlenimlerini şöyle ifade etti; “Bir insan ile bin insan arasında hiç fark yoktur. Turizme hazırlanan bir kent olarak sayısı kaç olursa olsun kentimizi ziyaret eden herkese eşit değerde ve aynı özeni, aynı güler yüzü ve aynı konukseverliği göstermeliyiz.



Bu Anadolu insanının karakterinde vardır. Türk konukseverliğini artık dünyada bilmeyen yok. Nathan Jones ilçemizde yaşadığı dostluk ve yakınlığı eminim her gittiği ülkede ve özellikle kendi memleketi olan İngiltere’ye döndüğünde anlatacaktır. Arkadaşlarıyla birlikte Niksar’a tekrar geleceğini söyledi. Jones belki bugün bir insan ama yarının bin insanını temsil etmediğini kim söyleyebilir ki? Kendisiyle ilgilenen Ayvaz Park Otel’e, İlçe Emniyet Müdürlüğünün mümtaz yöneticilerine ve İstanbul’dan Niksar’ımızı ziyaret eden Turizm Aktüel Dergisi yetkilileri Eray Oral ve Cemal Ustaoğlu’na teşekkür ederim.” dedi..      


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.