Nihayet içimizden biri Turizm Bakanı oldu

Sektörden yani içimizden birisi olması 10 puan. Tecrübeli olması, işini iyi bilmesi, kendi şirketini sıfırdan bir dev haline dönüştürmesi, İyi derecede yabancı dil bilmesi, turisti tanıması artı puanları.

11/07/2018 00:18
Nihayet içimizden biri Turizm Bakanı oldu

Geriye dönüp geçmiş Turizm Bakanlarımız kimlerdi diye düşüdüm. Kaçını hatırlıyorum? 1- Sayın Bahattin Yücel, 2-Sayın Bülent Akarcalı. Onların da tek kabul etmediğim icraatları, Kumarhanelerin kapatılmasıdır.

Zaten sadece bu iki değerli siyasetçimiz iş yaptılar, diğerleri ağırlıklı olarak protokol görevlerini yerine getirdiler, bol bol imza attılar.

SİYASETTEN SON ÇIKIŞ "TURİZM BAKANLIĞI"

Diğer tüm bakanlarımız "Siyasetten uzaklaştırılmadan önce", son bir paye olarak Turizm Bakanlığı'na atandılar. Bu iki isim hariç Turizm Bakanı olduktan sonra siyasi hayatına devam edeni tanıyor musunuz? Hayır. Parti başkanları kimi siyaset dışında bırakacaklarsa önce bu bakanlığı gösterdiler, sonra da kapıyı.

Eski bir Başbakanımızın hiç tatil yapmamakla övündüğü turizm ülkesi olarak ne turizm bakanları gördü bu ülke insanları. Mesela Hanım Turizm Bakanımıza sordular; Turizmle alakanız nedir? Cevap verdi. "Asmalı konak dizisinden sonra Kapadokya'ya gitmiştim". En iyi Turizm bakanımız ise "Uyuyan" bakandı. En iyi kararnameleri onun zamanında çıkarttık. Uyurken tabii.

İşte bu nedenle yeni sistemin sevdiğim tarafı bu oldu. Artık sektör ne ise, Patron veya profesyonel, ancak o sektörün insanları bakan olacak.

Mehmet Ersoy uygun bir bakan mı?

Kesinlikle evet. Bir kere sektörden yani içimizden birisi olması 10 puan. Tecrübeli olması, işini iyi bilmesi, kendi şirketini sıfırdan bir dev haline dönüştürmesi, İyi derecede yabancı dil bilmesi, turisti tanıması artı puanları.

Peki, Murat Ersoy kendi şirketini kayırır mı? Bence hayır. Bu sektör çenesi kapatılamayacak, sansürlenemeyecek bir sektör. Peki ETS hakkında şikayetler pas mı geçilecek? Yo. Ona da hayır. Benim de üyesi olduğum TÜRSAB TOAR Komitesi buna asla izin vermez.


Önemli haberleri kaçırma!

E-posta bültenine abone ol:

Merak etme spam mailler gelmeyecek.